Проектор від Sony перетворює будь-яку поверхню на сенсорний екран

Future Lab – науково-дослідна група Sony, відповідальна за досить неординарні, часом навіть шалені ідеї, що знаходяться на стадії прототипу. І останньою розробкою є одна вражаюча концепція, показана на виставці SXSW в Остіні на цьому тижні, а саме - проектор, що перетворює будь-яку плоску поверхню в екран.

Взагалі, метою новою програми Future Lab є розробка різних пристроїв з урахуванням думки користувачів. Японська компанія буде ділитися інформацією про ці пристрої, демонструвати їх ранні прототипи, і на основі відгуків та побажань користувачів, допрацьовувати кінцеві продукти.

Концепція «Інтерактивна поверхня», як один з продуктів Future Lab, використовує датчики глибини і відстеження руху, щоб знати, коли об’єкти знаходяться на столі і навіть перенести казки в життя. Проект, який виглядає як повністю реалізована версія електронного стола “доповненої реальності”, в 2012 році створив винахідник і технолог Бастіан Брокер з використанням камери PlayStation Eye і датчика Microsoft Kinect. Sony ж запрограмувала прототип таким чином, щоб розпізнати примірник класичної «Аліси в країні чудес» Льюїса Керролла.

Коли представник компанії відкриває книгу, вона оживає завдяки анімації, яку можна витягувати із сторінок і яка потім взаємодіє з поряд розміщеними фізичними об’єктами, такими як горнятко, або колода гральних карт. Поверхня також відповідає на будь-яке натиснення пальця, відстежуючи напрямок вашої руки, при наведенні пальцями на будь-яку її частину, освітлену світлом проектора, який використовується для моніторингу ваших рухів.


Незважаючи на те, що його практичність зараз здається обмеженою, цей вид техніки має величезний потенціал. Не важко уявити собі пристрій Sony в якості навчально-освітнього інструменту, який перетворює романи або книги з історії в анімовані інтерактивні уроки, або просто як цікавий спосіб грати в ігри в будь-яких умовах.

Що ще більш важливо, подібний проектор може виступати посередником між екранами, ми тепер маємо і тип доповненої реальності і засновану на голограмі технологію, яку бачимо у фільмах і обіцяють такі проекти як HoloLens від Microsoft.

Sony підкреслює, що проекти Future Lab лише прототипи, тому неясно, коли ми зможемо побачити їх в навчальних класах або у вигляді споживчих товарів. Однак є ймовірність, що якийсь з них рано чи пізно залишить лабораторію, і піде в народні маси.


Мы предлагаем широкий ассортимент современных проекционных систем и профессиональных интерактивных решений, подробнее об этом оборудовании, а также об условиях приобретения узнайте на сайте компании “СитиМедиа”.