Незвичайний релакс – масаж обличчя равликами

Хто ж не любить масаж! Уявіть – чиїсь ласкаві руки торкаються до Вас, вдихають життя у втомлені м'язи, і ви повністю поринаєте у блаженний релакс! А якщо це не руки, а, скажімо хвіст або хобот? Еге ж, зараз існує багато видів екзотичних масажів з участю тварин: змій і навіть слонів. А ще можна використовувати для цього ... равлики!

Суть процедури у тому, що на ваше обличчя, чи інші проблемні ділянки кладуть равлика (або кілька), і вони собі повзають по вас, виділяючи при цьому слиз.

Гидко, скаже хтось, набагато краще заглянути у каталог масажних салонів My-Relax, де симпатичні дівчата-професіоналки зроблять вам такий масажик, що ви будете буквально “на сьомому небі” від щастя!

Втім не спішіть з категоричними висновками. Справа у тому, що масаж равликами є унікальним та екзотичним видом анімалотерапії, який має сильний омолоджуючий і розслаблюючий ефект. Особливо він популярний в Азії.

Слиз равликів для лікування проблем шкіри обличчя застосовували ще 2000 років тому, і це не є винаходом нашого часу. Ще древній Гіппократ згадував, що равликів застосовували в давнину при лікуванні запалення і старіння шкіри. Залози цих істот містять алантоїн і еластин. Алантоїн надає омолоджуючий і регенеруючий ефект на шкіру. Під його впливом шкіра починає регенерувати і виробляти колаген. Наступний ефект алантоїну спрямований на захист подразненої шкіри, травмованої ультрафіолетовими променями, хімічними засобами і механічним подразненням.

Він запобігає виникненню плям на шкірі, вважається сильним антиоксидантом, стійким проти вільних радикалів, які сприяють старінню шкіри.



Крім того, в ній містяться вітаміни А, С, Е, гліколева кислота, природні знезаражувальні та антибіотичні інгредієнти. Гліколева кислота активізує вироблення еластину і веде боротьбу з віковою зміною пігментації шкіри. Вітаміни А і С сприяє виникненню колагену, допомагають шкірі зберегти вологу. Вітамін Е використовується в косметичних засобах як елемента зволожуючого і посилюючого абсорбцію.

Слиз равлики здатний замінити дорогі омолоджуючі косметичні засоби. Тому багато косметологічні і фармацевтичні компанії частенько використовують цю речовину у своїй продукції.