Розумна ваза Dream Flower з функцією клімат-контролю і іонізацією повітря

"Розумні" горщики для домашніх квітів не раз ставали об"єктом посиленої уваги. Оснащені системою автоматичного поливу і функціями контролю температури, вологості та інших факторів, вони дійсно здатні полегшити життя любителям рослин в будинку. Ну а незабаром, крім "розумних" горщиків для домашнього квітника, можна буде придбати і "розумну" вазу для зрізаних квітів та букетів з них, прикладом якої стала "Dream Flower" Smart Vase від китайського бренду Wulian, що належить компанії Iot Sensor Technology.

Основною фішкою представленої на виставці CES 2016 вази для квітів Dream Flower є наявність іонізатора повітря, до речі, на сайті http://vodeko.com.ua/ можна придбати якісні іонізатори, а також широкий асортимент фільтрів, сонячних колекторів, і іншого обладнання.

Dream Flower виконана в легкому ненав’язливому дизайні з білою пластиковою верхньою частиною і кольоровою металізованою нижньою. При цьому високотехнологічний пристрій, в якому можна гарно розмістити букет живих квітів або суху ікебану, покликаний виступити в ролі “розумного хаба”, а заодно забезпечити моніторинг навколишнього середовища.

Вбудовані в металізовану підставку датчики забезпечують вимір температури і вологості в приміщенні, рівень шуму, і якість повітря: процентний вміст у ньому вуглекислого газу і зважених часток РМ2.5. Ну а якщо який-небудь з показників перевищує норму і переходить в область небезпеки – ваза повідомить про це яскравим світінням світлодіодного обода, вбудованого між підставою і верхньою частиною.



Внутрішня частина вази також може світитися різними відтінками, забезпечуючи ефект каганця в темний час доби. І це – далеко не все.

Підключувана до мережі інтернет розумна ваза Dream Flower може виступати в якості Wi-Fi роутера, домашнього хаба підсилювача сигналу і навіть його передавача на задані пристрої зі сфери “розумного будинку”. Приміром, через вазу зі смартфона за допомогою протоколів ZigBee або Wi-Fi можна передати сигнал на електричні штори або кондиціонер, включити опалення або дати завдання на прибирання робо-пилососа.

Щоправда, в яку суму обійдуться всі ці зручності, поки невідомо. Представивши розумну вазу на виставці CES 2016, розробники не повідомили ні попередніх строків її надходження в продаж, ні про можливу вартість.