Ergon — офісний стіл для командної роботи

Сьогодні багато сучасні компанії організують колективну роботу своїх співробітників над проектами, використовуючи мозкові штурми та інші цікаві методики. Але така організація роботи передбачає особливий підхід до робочого простору. Ідеально вирішити цю проблему дозволить ось такий інноваційний стіл.

Творча група винахідників зі студентів і фахівців створила унікальний офісний стіл. Розроблений цей оригінальний предмет меблів на базі Мадридського університету імені Карлоса III. Стіл, за словами його творців, має безліч «якісних» переваг у порівнянні з аналогічними предметами офісних меблів. Серед інших, це такі якості як економія місця і енергії, що витрачається людьми на виконання професійних дій. Цей унікальний стіл, що отримав назву  Ergon, робить все, щоб робота та творчість за ним були максимально ефективними і комфортабельними.

Дійсно працювати за таким столом - справжнє задоволення. Сюди би ще  чудові функціональні шкафы для офиса, які можна придбати на smartspace.com.ua, ось вам справжня робота мрії!



Перше, що «уміє» робити цей стіл, – підлаштовувати робоче місце під конфігурацію конкретної людини. Налаштувати можна все що завгодно, починаючи від висоти кришки, закінчуючи глибиною посадки людини за столом. Є можливість вибрати між столом для роботи стоячи і столом для роботи сидячи. Регулюється кут нахилу деяких частин столу, наприклад підставки для монітора комп’ютера.

Варто зауважити, що цей виріб з розряду “розумних”. Стіл здатний “запам’ятовувати”, як зазвичай працює співробітник, і складає його персональний профіль. На основі цих даних Ergon визначає, яке положення офісному працівнику потрібно прийняти, коли той сідає за стіл. Крім того, Ergon підказує, коли варто змінити положення стільниці (наприклад, встати і попрацювати стоячи), і скільки часу у команди залишилося до наступного перерви.

Також Ergon передбачає режим Agile, при якому всі стільниці виявляються на одному рівні.



Друге важливе «вміння» Ergon полягає в тому, що насправді кожен окремий співробітник сидить за своїм маленьким столом. Однак, форма кожного з них дозволяє швидко складатися в один великий стіл (наприклад, для наради). За словами інженерів, подібна організація робочого місця дозволяє звільнити в офісі до 30% простору.

Що стосується вартості столу, то про неї поки нічого не відомо. З’явитися у продажу Ergon повинен вже в першій половині 2016 року.