Вантажівки МАЗ подвійного призначення будуть випускати в Черкасах під брендом “Богдан”

Керівниками відомого українського автовиробника корпорації "Богдан" нещодавно оприлюднено заяву про укладення з Мінським автомобільним заводом (МАЗ) угоди щодо організацію випуску білоруської вантажівки. Буде вона випускатись у Черкасах під власним брендом, а для її випуску використовуються як білоруські, так і українські комплектуючі.

В офіційному прес-релізі корпорації “Богдан” повідомляється, що першими моделями, виробництво яких планується освоїти на заводі в Черкасах, стануть повнопривідні вантажні автомобілі “Богдан-5316” з колісною формулою 4х4 і “Богдан-6317” з колісною формулою 6х6. Надалі планується почати випуск сідельного тягача “Богдан-6425” з колісною формулою 6х6. (Всі три моделі за своєю конструкцією аналогічні вантажівок МАЗ-5316, МАЗ-6317 і МАЗ-6425 відповідно).

Невідомо, коли чекати першу продукцію цього виробництва, а наразі  купити МАЗ спецтехніку, автобуси, вантажівки прицепи ви можете по найкращій в Україні вартості в офіційного дилера  ООО «УкрЕвроМАЗ».

Виготовлення вантажних автомобілів “Богдан” в Черкасах буде вестися по повному циклу: складання шасі, зварювання, фарбування, установка вантажної платформи. Якими силовими агрегатами планується оснащувати вантажівки, поки не уточнюється (МАЗи названих моделей комплектуються російськими двигунами ЯМЗ), але вже відомо, що з української сторони поставками комплектуючих займуться Кременчуцький колісний завод (КрКЗ), шинний завод “Росава” (Біла Церква), виробник акумуляторів “Іста” (Дніпропетровськ). Надалі корпорація “Богдан” має намір поступово збільшувати ступінь локалізації виробництва.

Повідомляється, що обсяги випуску вантажних автомобілів будуть залежати від потреб ринку. Проте в корпорації “Богдан” не приховують, що завод в Черкасах планує випускати техніку подвійного призначення, яка може бути використана як комерційними компаніями, так і державними силовими структурами в зоні проведення АТО.

До речі, Мінський автозавод нещодавно представив світу новинку, яка називається «МАЗ-СПОРТавто». Гоночна вантажівка призначений для участі в гонках, а також здатний відмінно долати місцеве бездоріжжя. Його готували до ралі «Дакар» 2016, значно поліпшивши технічні характеристики і швидкісні якості. Крім того, вартість цієї вантажівки порівняно з конкурентами досить низька, тому багато замовників вже підтвердили своє бажання придбати МАЗ, підписавши міжнародні договори.