У Китаї створили велосипед під управлінням Android

Є зараз телевізори на андроїд, холодильники на андроїд, вже не кажучи про смартфони і інші мобільні гаджети. Що ще ми не могли бачити на цій всюдисущій операційній системі, що так впевнено проникає у наше повсякденне життя? Аж ось нещодавно мудрі голови вирішили знайти нову нішу, і розробили велосипед з вбудованим телефоном, який називали просто Le Super Bike.

Отож, китайська компанія LeEco представила розумний велосипед Le Super Bike, оснащений тими ж функціями, що і будь-флагманський смартфон на платформі Android. Зовні модель нічим не відрізняється від звичайного ровера. Рама виготовлена з вуглецевого волокна, титану, є сидіння, кермо, механізм передачі крутного моменту та інші необхідні елементи.

Але вбудована програмна начинка перетворює його на великий комп’ютер на двох колесах. На борту у нього - процесор з частотою 1,3 ГГц, 4 ГБ оперативної пам’яті і підтримка виходу в інтернет за LTE. Програмна начинка підраховує пройдені кілометри, запускає музику, служить навігатором, телефоном, відеореєстратором і месенджером, а також рахує пульс (для цього в ручки вбудовані датчики серцебиття). Працює все це під управлінням Bike OS (адаптованої OS Android).

Щоб запустити програми, велосипедисту доведеться пройти ідентифікацію за відбитком пальця.



Інноваційним рішенням в Le Super Bike є лазерне підсвічування габаритів, що активується автоматично при включенні передніх і задніх фар, або при спрацьовуванні датчика освітленості, розташованого на кермі. Лазери малюють на дорозі дві паралельні лінії, дозволяючи водіям автомобілів чітко бачити межі велосипеда разом з велосипедистом. Ідея буде особливо корисна у нічний час і, безумовно, вплине як на статистику ДТП, так і на безпеку дорожнього руху в цілому.

Коштує такий велосипед близько 800 доларів. Вже зараз його можна купити в Китаї, але розробники мають намір до кінця року вийти ще й на північноамериканський ринок.


Що може бути краще, ніж погожої днини сісти на велосипед і відправитись у цікаву мандрівку. А ще краще, якщо у вас є друзі-однодумці, любителі такого дозвілля, з якими ви би змогли поділитися своїми враженнями, почути добру пораду, дізнатися по щось нове. Саме для цього і створено сервіс  pokatuha.com, де зібрані кращі веломаршрути з різних куточків України, цікаві ілюстровані розповіді з картами, враження від велопрогулянок. Користуючись функціоналом сайту ви і самі можете створити свій велосипедний маршрут.