Порядок в холодильнику: 10 корисних порад, які варто знати кожному

Чистий холодильник не тільки забезпечує гарний настрій господині, але і безпосередньо впливає на збереження і якість продуктів, які в ньому знаходяться. Як привести холодильник в порядок, позбутися від неприємного запаху і правильно розподілити продукти?

Варто зазначити, що за відсутності належного догляду холодильнику грозить не тільки бруд і безлад, а й серйозні поломки. Тоді прийдеться тут http://frostair.com.ua/remont-kholodilnikov-kharkov/ зв’язуватися з професійними майстрами, які, звичайно ж, швидко і на совість його відремонтують, але саме грамотний і регулярний догляд за холодильником зведе до мінімуму необхідність ремонту.

Отож, вашій увазі кілька простих, але корисних порад:

1. Навіть якщо холодильник оснащений функцією саморозморозки, раз на місяць його варто відключати від електроживлення, витягувати всі продукти і протирати від забруднень. Це також дозволяє провести невелику ревізію, визначити, які продукти вже варто викинути.

2. Рекомендується стежити за чистотою холодильника щодня, щоб у ньому не з’являлися неприємні запахи. Уникнути їх можна, якщо упаковувати продукти в спеціальну харчову плівку, поліетиленові пакети, пластикові контейнери. Також потрібно стежити, щоб на полички не проливалося молоко або інші рідини, а зіпсовані продукти своєчасно виймалися з холодильника.

3. Приступаючи до миття холодильника варто вийняти всі знімні деталі і очистити їх під проточною водою з використанням миючих засобів. Внутрішню частину холодильника виполоскати складніше, тому для того, щоб добре почистити його, рекомендується використовувати теплий содовий розчин (один до двох). Сода добре справляється із забрудненнями, не псує поверхню, усуває запах, легко змивається і не залишає слідів.

4. Після фінішного ополіскування внутрішньої частини холодильника, необхідно протерти його чистою м’якою тканиною, яка не залишає ворсинки. Ідеально в підійде мікрофібра. Після цього холодильник повинен провітрюватися близько півгодини. Тільки після цього можна ставити в нього продукти і включати електроживлення.

5. Якщо після миття в холодильнику залишився неприємний запах, то потрібно протерти його водою з оцтом. Це також продезинфікує поверхню. Якщо запах не піде і після цього, то потрібно намочити шматок вати в оцті і залишити на 2 години в кутку холодильника.

6. Аромати також добре вбирає харчова сода. Її рекомендується насипати у невелику чарку або відкриту сільничку і поставити в один з кутів холодильника. Щоб цей метод працював, соду потрібно міняти раз в 2-3 місяці.

7. Рис, чорний хліб і половинки яблук – відмінні регулятори ароматів. Причому, якщо яблука потрібно поміщати на кілька днів, щоб вони зібрали запахи, то чорному хлібу для цього достатньо лише 10-ти годин. Щоб результат був ефективним, шматки хліба або яблук потрібно розкласти на кожній полиці.

8. Цікаво, що звичайні курячі яйця чутливі до сторонніх запахів і через свою шкаралупу можуть вбирати їх, як губка. При цьому яйця ще виділяють вуглекислий газ, тому їх краще ховати в спеціальні контейнери з кришкою.

9. Ковбаса і сосиски володіють дуже сильним ароматом, але при цьому ховати їх у поліетиленові пакети ні в якому разі не можна. Зберігати такі продукти бажано, обернувши в харчову плівку або поклавши в пластиковий контейнер з кришкою, що щільно закривається.
10. Кілька слів про правильну розстановку продуктів в холодильнику. На самому верху варто зберігати м’ясо, напівфабрикати і приготовлені страви. Середня полиця для молочних продуктів. Нижче можна зберігати овочі і фрукти. У дверцята варто розподілити молоко, рослинні масла, яйця і соки. Поруч можна класти м’ясо і молочні продукти.