«Вибух кольору»: школа у Сингапурі з неймовірно яскравим фасадом

Зазвичай при розробці нових навчальних закладів архітектори керуються передусім ідеями функціональності і комфорту. Але багато з них забувають, що школи і дитячі сади призначаються для дітей, а не для дорослих.

Через такий помилковий підхід будівлі в результаті получаються сірими, непоказними, а відповідно діти, перебуваючи в них не отримують естетичного задоволення, що у свою чергу певним чином відображається і на успішності.

Сінгапурські архітектори вирішили кардинально переглянути подібний підхід і наважились розробити дивовижний дизайн школи, сприймати який можна хіба що, як «вибух кольору».



Отож, в рамках розширення і перебудови початкової школи Nanyang Primary School, розташованої в Сінгапурі, креативні фахівці архітектурної студії Studio 505 і LT&T розробили дизайн кількох нових будівель кампуса. Основний акцент дизайнери зробили на оформленні фасаду школи. Отриманий результат можна сприймати як справжню веселку! Різнокольорові горизонтальні лінії безперервно повторюють всі вигини будівель - получилось дуже весело, цікаво і життєрадісно.

Коли архітектори розробляли дизайн фасаду, вони керувалися, перш за все, уявленнями дітей про те, яким має бути шкільний простір. До того ж на території початкової школи знаходиться дитячий садок. Яскраві кольори повинні стимулювати до активності і розумової продуктивності як учнів, так і малюків.



Позмагатися у подібному оформленні фасаду з Nanyang Primary School може хіба що дитячий садок Pajol, розфарбований у вигляді веселки. Старенький дитячий садок, розташований на вулиці Пайол у 18-му окрузі Парижа (Франція), отримав друге життя, завдяки невеликий, але сміливою реконструкції і яскравій косметичній обробці екстер’єру, до якої приклали руку фахівці дизайнерської студії Palatre & Leclere.

Головний фасад старовинної цегляної будівлі був залишений практично без змін. Про креатив тут говорять тільки яскраво-синій колір дверей і воріт, а також головна дійова особа концепції реконструкції – чотириколірна веселка. Фасади ж, що відкриваються погляду за воротами садка і належить його території, були розфарбовані і зоновані яскравими стійкими фарбами.

Перевозка стекла и других аналогичных изделий - дело хлопотное и рискованное в силу чрезвычайной хрупкости и деликатности этих материалов. Чтобы избежать боя, нужна надежная упаковка для стекол и зеркал из пенопласта, а приобрести ее можна в компании INT-DECO.