Японці винайшли електромобіль, який отримує енергію від дороги

Японські розробники екологічних видів транспорту змогли сконструювати электромашину, якій не потрібен акумулятор. Отримувати живлення транспортний засіб буде безпосередньо від дорожньої поверхні. Інформація про це була опублікована на офіційному сайті Університету Тоехаі. Зазначається, що у створенні концептуальної машини надала допомогу японська ,будівельна корпорація "Тайсей".

В реальності дослідники змогли створити засіб пересування, розрахований на одну людину. Його в даний час тестують. До речі, зараз і у всіх вітчизняних автовласників є унікальна можливість протестувати електромобілі Nissan Leaf, Tesla model S, Volkswagen Е-GOLF і інших відомих марок, а також придбати по найкращій в Україні вартості

Повертаючись до інноваційної розробки, розкажемо коротко про принцип дії даної технології: в гумові покришки прототипу вмонтована металева сітка, яка виконує функцію струмознімачів. А електроенергія надходить на сталеві носії, укладені під асфальт в десяти сантиметрах від поверхні.



В університеті створили дослідну ділянку дороги протяжністю в три десятка метрів. Прототип в даний час здатний пересуватися зі швидкістю 10 кілометрів на годину. Проте дослідники впевнені, що в майбутньому вдасться збільшити швидкість до середніх значень.

Згідно думку японських вчених, в перспективі вдасться добитися рентабельності проекту, що дозволить зайнятися прокладкою спеціальних автотрас або переобладнати вже наявні в експлуатації дороги. Завдяки цьому ноу-хау, електромашини могли б пересуватися, не використовуючи наявні у них акумулятори, що різко підвищило б їх ресурс.

Зараз же в Японії активно зводять спеціалізовані станції, на яких водії електрокарів зможуть при необхідності проводити їх зарядку. Як зазначається, на всіх нових паркінгах вже передбачена можливість зарядити свою электромашину.



Тим часом стало відомо, що американська компанія, що виробляє електрокари, Tesla Motors опублікувала на своїй сторінці в соціальній мережі першу фотографію своєї машини, призначеної для споживачів із середнім доходом. Вона називається Model 3. Громадськості представлять нове бюджетне транспортний засіб вже в кінці поточного місяця.

Тим не менш в серію машина піде не раніше, ніж наприкінці майбутнього року. Електрокар буде коштувати не дорожче 35 тисяч доларів. Зараз же сама бюджетна машина американського виробника обійдеться на території США у понад 57 тисяч доларів.