Яскравий дитячий садок в Делі: ідеальне місце для маленьких дослідників

Незвичайний дошкільний заклад відкрився не так давно в столиці Індії Делі. Дизайн цього дитячого садка спеціально створювався таким чином, щоб відобразити значимість ігрового моменту у вихованні та розвитку малюків, не рахуючи того, що інтер'єри внутрішніх приміщень і навіть зовнішній вигляд комплексу покликаний провокувати дитячу допитливість, спонукаючи дітей до всебічного творчого розвитку.

До речі, у нас теж можуть створювати хороші речі для малюків. Ось, гляньте оборудование для детских площадок: чудові водяні гірки, яскраві пластикові скати для них, зачіпи для скалодромів, і багато іншого для захоплюючих дитячих розваг.

Над проектом незвичайного «іграшкового» садка Aadharshila Vatika працювали фахівці будівельної компанії Spaces Architects. Були враховані всі вимоги та побажання замовника, в результаті чого дизайнерам вдалося зробити в новенькому дошкільному центрі воістину унікальну позитивну атмосферу, що розташовує до ігор, веселощів, багатостороннього навчання і розвитку.



Конструкція дитячого садка має форму неправильного шестикутника. По периметру встановлено яскравий паркан, що забезпечує дітям приватність і захищає їх від шуму міських вулиць. При проектуванні внутрішнього місця архітектори спробували зробити все можливе, щоб дуже поліпшити його і зробити комфортабельні для дітей ігрові кімнати, в яких нереально «заблукати».

Необхідно зазначити, що при оформленні внутрішніх приміщень Aadharshila Vatika дизайнери використовували неординарні меблі, а також прийом поділу місця на площі різних форм. У колірній обробці інтер’єрів перевагу було віддано помітним фарбам, що створює у малюків хороший життєрадісний настрій.



Крім цього, ігрові кімнати оформлені таким чином, щоб дати вихід дитячої допитливості і забезпечити їх всебічний творчий розвиток. На стінках, підлозі і навіть стелі приміщень розміщені різні пізнавальні елементи, такі як рейки, драбинки, стилізовані і неодноразово збільшені канцелярські приналежності, графічні вивіски, рельєфно-точковий шрифт Брайля, тощо.

Захоплюючим рішенням дизайнерів також стало розміщення на зовнішніх стінках дитячого садка особливих навігаційних знаків, які допоможуть дітям орієнтуватися на місцевості садка без допомоги дорослих.