Екстравагантне 3D плаття Діти Фон Тіз

Ох вже ця одвічна жіноча проблема - "Дорогий, мені нема що надіти"! І що найдивніше, вона зростає пропорційно величині гардеробу наших прекрасних дам. Не оминув цей загадковий феномен і яскраву представницю американського шоу-бізнесу модель Діту фон Тіз.

Американській селебріті, мабуть, вже не вистачає традиційного одягу, і нещодавно вона з’явилася в 3D-сукня в готелі Нью-Йорка “Ace Hotel”. Чорна рухлива сукню в сіточку зроблена з нейлону, укріпленого спеціальним порошком. Елегантний виріб для моделі виготовили за допомогою iPad і 3D-принтера дизайнери Френсіс Бітонті і Міхаель Шмідт. Футуристичне плаття створювалося як складний технічний пристрій протягом трьох місяців. До його складу увійшли 17 частин і 3000 сполучних деталей, які надають сукні максимальну рухливість. Після розробки iPad версії сукні дизайнери звернулися в студію 3D-друку Shapeways, яка роздрукувала його по частинах.

Щоб носити таке з вигляду повітряне плаття доведеться попітніти, адже важить воно понад 5 кілограм. Проте 13 тисяч кристалів Сваровські, що прикрасили вечірній прикид, переважать примхи будь-якої красуні. Можливо, дизайнери Бітонті і Шмідт не змогли розгадати таємницю бермудського трикутника жіночого гардеробу, однак на час проблему вечірнього туалету Діти фон Тіз їм точно вдалося вирішити.

Не знаю, чи нашим панянкам сподобається такий 3D наряд, а ось чудові стильні польські плаття з від STYLE GROUP гарантовано будуть їм пасувати!



Варто зазначити, що в останні роки дизайнери одягу нерідко експериментують з 3D-технологіями, створюючи досить ефектні, але не дуже практичні девайси. Не так давно чергові дизайнери з американської компанії Nervous System презентували цілий онлайн сервіс для моделювання одягу, а днями продемонстрували можливості, надрукувавши легку і дуже грайливу сукню. Штучка вийшла настільки повітряною і привабливою, що нею вже зацікавився нью-йоркський Музей Сучасних Мистецтв, запросивши разом з самим прототипом супутні відеоролики і дизайнерський софт.

Для створення сукні використовувався добре відомий метод селективного лазерного спікання (SLS), який задіює в якості матеріалу порошковий нейлон. За словами розробників, повний цикл виробництва зайняв близько 48 годин. 3D-модель сукні складається з 2279 трикутників різних розмірів, з’єднаних між собою з допомогою 3316 мікроскопічних петель.