Вікна-балкони, які змінять зовнішній вигляд будівель

Студія дизайну HofmanDujardin і компанія Kawneer, що займається виробництвом сучасних вікон, ініціювали спільний проект, завданням якого було створення інноваційних фасадів для житлових і офісних будівель. Результатом роботи став принципово новий підхід до віконних технологій.

В основу нових фасадів лягла унікальна інноваційна технологія під назвою «Bloomframe», яка з’явилася ще в 2008 році, як розповіли представники студії дизайну, і була представлена на тематичній міжнародній виставці Batimat в 2009 році в рамках реалізованого тоді концепту вікон нового покоління.

Незважаючи на всестороннє схвалення і навіть кілька нагород, до реалізації проекту, на жаль, справа так і не дійшла. І ось нещодавно керівництво HofmanDujardin і Kawneer вирішили перезапустити створену раніше розробку з претензією все-таки довести її до виходу на масовий ринок.



У чому ж суть інновацій «Bloomframe»? Якщо говорити коротко, то це технологія сегментованих рухомих вікон. У 2008 році на її основі були створені «розумні» вікна, які змінювали свою структуру, щоб здійснювати «динамічне провітрювання» приміщень. Інакше кажучи, ці вікна могли самостійно провітрювати приміщення, та ще й так, щоб не створювати протягу!

Дана особливість за новими фасадами також буде збережена, однак тепер дизайнери з HofmanDujardin навчать нові вікна Bloomframe перетворюватися в скляні балкони.

Відбуватися це буде завдяки все тій же трансформації. Конструкція при цьому буде досить міцною, щоб фасад-балкон міг витримати цілу родину. Поки в планах компанії створити незасклені балкони. Якщо це вдасться, у Kawneer хочуть створити і повністю засклену версію.



В останні роки все більшою популярністю користуються вікна з дерева. Це й не дивно, адже вони у порівнянні з пластиковими конструкціями відрізняються більшою екологічністю, надійністю і естетичною привабливістю. Плюс – відмінні показники тепло і звукоізоляції. Отож, якщо ви бажаєте придбати надійні дерев’яні вікна раджу зупинити свій вибір на АМТЕК. Продукція цієї компанії на протязі більш ніж 25 років користується підвищеним попитом завдяки ідеальному співвідношенню ціни і якості.