“Соцмережі — це дар божий!” Папа Римський завів аккаунт в Instagram

Нещодавно Папа Римський Франциск вирішив завести аккаунт на популярному фотохостингу Instagram і вже виклав в ньому своє перше фото з підписом "моліться за мене". Про це повідомила прес служба Святого престолу з посиланням на заяву префекта з комунікацій Ватикану.

Акція була приурочена святкуванню католиками в цю суботу Дня святого Йосифа-теслі. Перше фото було представлено в соціальній мережі Instagram в акаунті @Franciscus, цей крок став новим етапом використання соціальних мереж римським первосвящеником після того, як був запущений аккаунт в Twitter на 9 мовах світу. Аккаунт в Twitter вже має більше 25 мільйонів передплатників.

Через кілька годин, після того, як Папа зареєструвався в мережі, на нього підписалися 1,2 млн інтернет-користувачів. Перший пост понтифіка зібрав 214 тис. лайків і майже 28 тис. коментарів.

Відзначимо, в кінці лютого Папа Римський зустрівся з засновником Instagram Кевіном Сістромом. Той прибув з візитом до Ватикану. Бізнесмен і Франциск обговорили силу зображень, які здатні об’єднати всіх людей світу. Понтифік був вражений зустріччю з Кевіном і благословив його.

Крім того, у січні Папа провів окремі зустрічі з головою Alphabet (материнська компанія Google) Еріком Шмідтом і генеральним директором Apple Тімом Куком. У минулому році він провів відеоконференцію в Google+ та поспілкувався з дітьми з усього світу.

Префект секретаріату з комунікацій єписком Даріо Вігано повідомив, що Instagram повинен допомогти розповісти світу про понтифікат «за допомогою образотворчого ряду, споглядання жестів благовоління і милосердя Папи Римського».

Також він повідомив, що відомство має вибрати найцікавіші фотографії з досьє фотослужби ватиканської газети l’osservatore Romano в прагненні «показати деталі і подробиці процесу зближення і єднання з паствою, що щодня переживається понтифіком». Крім цього, єпископ підкреслив, що акаунт у Instagram був запущений спеціально в святій Рік Милосердя. На особистій сторінці понтифіка будуть викладати фото - та відеоматеріали, які будуть розповідати про життя Папи Римського.

Як повідомлялося раніше, глава Римсько-католицької церкви з великою повагою відгукнувся про Інтернет, назвавши його божим дарунком. Про це він заявив, виступаючи з нагоди 50-го Всесвітнього дня соціальних комунікацій. «Комунікації розширюють горизонти для багатьох людей. Це Божий дар, який вимагає величезної відповідальності», — зазначив він.