Tesla випускає бюджетну версію електрокара

Електромобілів на ринку стає все більше, ось тільки значна частина з них недосяжна у ціновому плані для середнього автомобіліста. Компанія Tesla вирішила виправити цей прикрий промах і готується випустити свій перший бюджетний електромобіль.

Досить дивно спостерігати за тим, як в останні два роки все більше автомобільних компаній вливається в нестримну течію по розробці та популяризації електромобілів. Ще не так давно найвідомішими в цьому відношенні були зразки Tesla, а вже сьогодні лише лінива компанія не має за собою хоча б кілька концептів. Втім, зараз мова піде саме про автомобілі Tesla, які крім усього іншого були відомі своєю неймовірною ціною.

Всі попередні моделі еленктрокарів Tesla були далекі від середнього споживчого ринку. Цю тенденцію компанія вирішила змінити у своїй новій моделі Tesla Model 3, яка була показана зовсім недавно. Перше, що якісно вирізняє цей електромобіль – його ціна. Віддати за таку машину 33.5 тисячі американських доларів вже видається цілком можливим. Само собою йдеться про абсолютно нову машину, яку після придбання варто, звичайно ж, застрахувати, а для цього раджу скористатися послугами osago.biz.ua, бо це вигідно, швидко і надійно.

На Tesla Model 3 вже досить довго діє попереднє замовлення. До анонсу цією послугою скористалося 115 тисяч осіб. Після анонсу в першу ж добу ще 180 тисяч. Машина в залежності від комплектації буде коштувати 33.5 - 42 тисячі доларів. Для того, щоб стати в чергу за попереднім замовленням потрібно заплатити 1 тисячу. Вийти на ринок машина повинна в 2017 році.



Варто відзначити, що «бюджетний» зразок електромобіля буде не таким потужним і продуктивним, як його попередники. Було анонсовано, що повний заряд акумулятора дозволить пройти до 324 км по шосе. Крейсерська швидкість авто становить 96 км\год В салоні машини зможе вмістити до п’яти осіб. На салоні творці Tesla Model 3 економити не стали, до послуг водія і пасажирів буде представлений сучасний інформаційно-розважальний центр, сидіння з підігрівом і багато іншого.

Мета Tesla Motors - продавати 500 тис. електромобілів у рік до 2020 р. Здавалося б, це не така висока планка, раз глава компанії повідомляє про 180 тис. замовлень на ще не вийшла Model 3. Але для нарощування виробництва Tesla Motors потрібно побудувати так звану “гігафабрику” в штаті Невада, здатну скоротити витрати на складання акумуляторів на 30%.