Опалення майбутнього: система “теплий плінтус”

Нещодавно була представлена нова технологія економічного обігріву приміщень різного типу. За твердженням розробників, спеціалістів компанії "Сонячна станція" інноваційна плінтусна система Mr Tektum дозволить скоротити витрати на опалення на 30%

Енергоефективність та економічність системи опалення – це застосування технологій, які дозволяють мінімізувати витрати всіх видів енергії за рахунок зниження її споживання.

Економія теплової, електричної енергії – це не відмова від комфорту, а максимально раціональне використання енергії. У європейських країнах, таких як Фінляндія, Швеція, Норвегія, Данія і Німеччина при будівництві прийнято розраховувати енергоефективність подальшої експлуатації будинків. Холодний клімат, високі тарифи на електроенергію та теплопостачання привчили місцевих мешканців до економії.

І у нас в даний час з урахуванням постійного зростання тарифів на енергоносії на перший план виходить необхідність заощадження енергії, тому що за кожен зайвий літр палива і кожен зайвий кіловат доводиться платити високу ціну. Енергоефективні твердопаливні котли тривалого горіння, які можна придбати в магазині teplovik.net дозволяють суттєво скоротити витрати на обігрів.

А ось недавно було представлено ще одну досить цікаву плінтусну технологію обігріву, що отримала назву Mr Tektum. Економія досягається за рахунок рівномірного розподілу тепла. Плінтус гріє стіну, а стіна виступає в ролі теплоаккумулятора. Теплі стіни випромінюють енергію, обігріваючи приміщення. Вдається рівномірно нагріти приміщення в найкоротший термін і підтримувати певну температуру. Немає необхідності нагрівати повітря до високих температур. При теплих стінах комфортна температура повітря на кілька градусів нижче.



Система опалення Mr Tektum діє за принципом променистого тепла, нагріваючи всі поверхні в кімнаті. При цьому відсутня активна циркуляція повітря, отже, ви можете забути про пил, мікроби, надмірно сухе повітря, холодні сирі стіни, цвіль і величезних тепловтрати.

Перебувати в приміщенні з таким плінтусним обігрівачем дуже комфортно – стіни, підлога, меблі випромінюють тепло, а повітря залишається чистим і свіжим. Може використовуватися як основне або додаткове опалення, доситьорганічно вписується в різноманітні інтер’єри.

Застосування плінтусної системи, у порівнянні з класичними радіаторами, дозволяє використовувати більш низькі температури теплоносія і об’єм теплоносія в системі не великий. Зниження енергоресурсів досягається за рахунок зниження тепловтрат через огороджувальні конструкції будинку. Досить встановити теплий плінтус по периметру зовнішніх стін і створити «тепловий екран», що запобігає проникнення холоду, і нагріває стіни.