Лікування міжхребцевої грижі засобами народної медицини

Страшно уявити, але більше половини населення землі вже до 30 років обзаводиться тим чи іншим захворюванням хребта, а міжхребцева грижа домінує у цьому списку. За статистикою, така біда найчастіше трапляється з представниками сильної статі, в силу їх способу життя. Причому страждають хворобою, як правило, молоді чоловіки у віці від 25 до 45 років...

Щоб зрозуміти, як з’являється ця «неприємність», потрібно пригадати анатомію. Між хребцями знаходяться спеціальні амортизуючі диски, які не дають кісточках битися один об одного при русі. Вони складаються з зовнішньої міцної зв’язки, яка називається фіброзним кільцем, і внутрішньої частини, що має желеподібну консистенцію, – пульпозного ядра. Якщо з якоїсь причини диск тріскається, рідина витікає назовні і защемляет нервові закінчення спинного мозку. Це і є грижа. Зрозуміло, нервовим волокнам таке утиски зовсім не подобається, тому вони починають активно висловлювати невдоволення, викликаючи біль.

Наявність міжхребцевої грижі диска не означає неминучість оперативного лікування. ефективниму цьому випадку є народна медицина

Один з найпоширеніших способів лікування міжхребцевої грижі – це застосування кінського жиру. Необхідно зробити компрес і накласти його на хвору ділянку. Знадобиться поліетиленова плівка, бавовняна тканина і кінський жир. На плівку тонким шаром наноситься жир і зверху покривається тканиною. Після чого компрес кладуть на хребет, а щоб він тримався – закріплюють краї лейкопластиром.

Мед – один з найдієвіших засобів у боротьбі з міжхребцевою грижею. З додаванням цього інгредієнта можна приготувати різні склади. Наприклад, додати 100 грам меду і розчинений муміє – 1 грам на 1 чайну ложку води. На хвору область нанести ялицеве масло для зволоження, і потім приготований склад. Далі – робити масаж обережними рухами. Через те, що мед буде чіпляти долоні і шкіру спини, людина відчуває больові відчуття, але доведеться потерпіти. Після цього змити спину і намазати її звичайною маззю від грижі або остеохондрозу.

Для ще одного рецепту знадобиться глина, звичайна червона глина. Її потрібно змішати з водою — в невеликій кількості і помістити її в марлевий мішечок. За допомогою газової конфорки (або будь-яким іншим способом) нагріти глину до температури 35 градусів. Прикласти до місця запалення, а зверху накрити поліетиленовим пакетиком. Для утримання компресу приклеїти його краю скотчем або пластиром. Коли глина почне всихати, кришитися, компрес знімають. Багато людей, які страждають міжхребцевої грижею, стверджують, що глина є одним з найбільш ефективних методів лікування недуги.

Причины возникновения, симптоматика, профилактика и лечение межпозвоночной грыжи, и как борятся с этим недугом опытные специалисты Центрального клинического госпиталя Государственной пограничной службы Украины.