Пляжний тренд: стильні буркіні для мусульманок

В передчутті настання спекотних сонячних днів модниці починають оцінювати наявний літній гардероб і поступово працювати над його оновленням.

У той же час серед знаменитих європейських модних брендів починає складатися традиція особливої турботи про жінок-мусульманок. І призначені для них наряди все частіше з’являються серед пропозицій провідних дизайнерів і популярних торгових марок, які випускали раніше виключно одяг європейського крою. Підтвердження тому – розроблена на початку року італійським будинком моди Dolce & Gabbana колекція хіджабів Abaya collection.



Іншим прикладом стала колекція хіджабів і інших варіантів одягу для мусульманок від японської компанії Uniqlo і британського дизайнера Хани Таджіми.

І, нарешті, відносно недорогий британський бренд Marks & Spencer: заявив про випуск міні-колекції купальників буркіні – як оновлення літнього гардеробу для мусульманських модниць.

Буркіні був розроблений в 2007 році австралійським дизайнером Ахедою Занетті, уродженкою Лівану і мусульманкою за віросповіданням, як вбрання для купання і відпочинку на пляжі. Поєднує у своїй назві європейський купальник “бікіні” як пляжний одяг – і французьке визначення паранджі “бурк” як національного мусульманського вбрання.

Складається буркіні з штанів, кофти з рукавами і прикриваючу голову шапочки. В міру вільний, виготовляється з швидко сохнучих штучних тканин костюм буркіні дозволяє із зручністю купатися та проводити час на загальному пляжі – не порушуючи при цьому закони ісламу, і залишаючи на публіці закритою більшу частину тіла, коли оголеними є лише кисті рук, ступні і обличчя.



Саме такі костюми і з’являться вже найближчим часом у британських магазинах Marks and Spencer під їх власним брендом.

Купальника буркіні від Marks and Spencer складаються з трьох деталей одягу: штани, кофти з рукавами і шапочки. Виготовляються з штучної тканини, і передбачають надійну фіксацію – щоб на очі оточуючим не потрапило ні сантиметра недозволених для споглядання фрагментів тіл.

Так, нижня частина кофти підв’язується до брючок, щоб випадково не піднятися вгору: за допомогою спеціальної тасьми на кофті і петельок на брюках. Шапочка купальника надійно прикриває голову і шию: довга нижня частина передбачає її закріплення під отвір горловини кофти.