Бельгієць Джефф Пітерс зібрав велосипед вагою 860 кг

І коли то вже учені уми, і просто диваки перестануть придумувати велосипеди? Найважчий, найкомпактніший, найшвидший, найдорожчий, з дерева, і інших нетрадиційних для цього транспортного засобу матеріалів. А що вже казати про різноманітні гібридні поєднання на кшталт веломобіля, веловітрильника, чи велочовна.

Нещодавно 22-річний Джефф Пітерс (Jeff Peeters) з Бельгії сконструював цього двоколісного монстра вагою 860 кг. Йому знадобилося півроку, щоб побудувати гігантський транспортний засіб висотою 2,26 метри і довжиною – 5,03 метра. Після того, як Джефф прокотився на своєму творінні, воно, звичайно ж, потрапило до Книги рекордів Гіннеса, як найважчий велосипед у світі.

Виглядає це велочудо, звичайно ж, вражаюче. Йому би ще пригодилися корисні аксессуари для велосипеда, які можна придбати в інтернет магазині velomagazin.com.ua.

Щоб встановити новий світовий рекорд, Джефф повинен був проїхати на саморобному велосипеді не менше 100 метрів по прямій. Провернути величезні тракторні колеса з допомогою ланцюгової передачі йому б не вдалося. З чотирьох зірочок він змайстрував понижуючий редуктор: з малої зірочки на педалях обертання передається на велику, встановлену на проміжному валу, а з цього валу ланцюгова передача йде знову з малою на велику зірочку на задньому колесі.



Завдяки такому механізму, а також дружній підтримці сім’ї та вболівальників, Джеффу вдалося подолати на своєму велетенському велосипеді контрольні 100 метрів і таки потрапити до омріяної Книгу рекордів Гіннесса. Нагадаємо, що попередній рекордсмен, який носив звання найважчого велосипеда в світі, важив 750 кг. Його створив в 2013 році Вотер Ван Ден Бош (Wouter Van Den Bosch) з Нідерландів.

А от канадійці Тодд Рейчерт і Кемерон Робертсон прославились тим, що минулого року створили найшвидший у світі велосипед. Завдяки своїй незвичайній конструкції, а також наявності обтікання корпусу, апарат AeroVelo може розвинути швидкість до 140 км\год. Для того щоб управляти AeroVelo людина повинна потрапити в пластиковий корпус цього транспортного засобу і закритися в ньому.



Примітно те, що під час їзди гонщик перебуває в позі лежачи. Обертання педалей здійснюється ногами, ними ж здійснюється і напрямок велосипеда в сторони. В системі AeroVelo є два гальма – традиційне педальне і запасне ручне.