London Eye - символ Лондона

Колесо огляду «Лондонське око» (London Eye) – приголомшливий атракціон, що дозволяє за короткий час оглянути більшу частину англійської столиці. Він є однією з головних визначних пам'яток Лондона і належить до числа найбільших аналогічних споруд у світі.

З вершини колеса відкривається чудова панорама столиці Туманного Альбіону, з його всіма видатними історичними і сучасними пам”ятками, тому особливо захоплюючим може стати вечірнє катання, коли мегаполіс засвітиться вогнями, а на самому колі запалиться ілюмінація.

Лондонське Око, як і більшість інших легендарних споруд (згадаємо хоча б знамениту Ейфелову вежу) спочатку замислювався як тимчасова споруда. Це було пов’язано з відсутністю спонсорів і віри в рентабельність такого вкладення. Подарувати місту таку чудову пам’ятку вдалося завдяки активній роботі сім’ї архітекторів: Девіда Маркса і Джулії Барфилд.



Відкриття колеса огляду відбулося 31 грудня 1999 року, і за задумом ініціаторів цього грандіозного проекту воно повинно ознаменувати собою початок нового століття. Тому інша назва атракціону перекладається не інакше, як “Колесо Міленіум”. В 2005 році воно було прикрашене чудовою ілюмінацією. Після такої скромної реконструкції думки про знесення пам’ятки повністю зникли, оскільки доходи від її експлуатації перевищили всі очікування. До речі, за один рік цей атракціон відвідує більше трьох мільйонів чоловік.

Лондонське око представлено 32 кабінками (дана цифра символічна і нагадує про кількість лондонських передмість), розташованими по колу за аналогією з колесом велосипеда. Кожна капсула вагою майже 10 тон має овальну форму, а завдяки просторій міцній конструкції може прийняти на своєму борту до 25 осіб.



Швидкість руху колеса досить маленька (менше 1 кілометра на годину), це дозволяє сповна насолодитися красою лондонських пейзажів, а також без зупинки колеса приймати нових пасажирів і випускати тих, що вже покаталися на ньому.

Параметри Лондонського ока також вражають:

- його висота дорівнює приблизно 45-поверхової будівлі (135 метрів)

- вага конструкції понад 1700 тон, і це без ваги кабінок

- діаметр атракціону сягає 120 метрів.

Такий значний розмір і низька швидкість руху дозволяють розглядати панораму міста близько півгодини.



Желаете побывать в столице Туманного Альбиона, ознакомиться с его славной историей, выдающимися достопримечательностями? Быстро, грамотно, и без лишних переплат Виза в Лондон - доверьте получение профессионалам!