Crystal Bathtub - ексклюзивна ванна з шматка гірського кришталю

Гірський король, до якого потрапив у гості юний Пер Гюнт з славнозвісної сюїти Едварда Гріга, напевно, якщо б і мився, то робив би це саме в цій ванні від італійської компанії Baldi-Harrods. Адже вона зроблена з єдиного шматка гірського кришталю – по-справжньому, королівська ванна!

Багато хто з нас під час подорожей купалися в якихось кам’яних купальнях десь далеко в горах або глибоко в печерах, а то і на якому-небудь святому джерелі. Пам’ятайте ці неймовірні відчуття радості і блаженства? Отримати їх в домашніх, міських умовах практично неможливо. Якщо ви, звичайно, не мультимільйонер, який може дозволити собі ванну від компанії Baldi-Harrods. До речі, до неї чудово пасували б красиві скляні шторки, ось тут http://www.liberta.com.ua/shower/reveal_shower.html їх можна придбати.



Вперше світ побачив цю дивовижну ванну в 2010 році на одній з найпрестижніших європейських виставок iSaloni. З того моменту вона не перестає дивувати своїм монументальним дизайном. Виготовлена модель з блоку кришталю, видобутого в Бразилії в районі річки Амазонка. Вага знайденого блоку становила 10 тонн. Ним зацікавився Пауло Бальді, який на момент знахідки (2006 рік) був генеральним директором бренду Baldi.

Він просто не зміг встояти перед красою і величчю натурального необробленого кришталю і вирішив, що необхідно створити з нього функціональну скульптуру. Так з’явився цей унікальний витвір під назвою Crystal Bathtub.

Було вирішено не відшліфовувати всю поверхню ванни. Гладкою зробили тільки внутрішню її частину, а зовнішній надали більшої скульптурности. Унікальність цієї ванни ще й у тому, що під нею можна встановлювати різні підсвічування, що створює неймовірні світлові ефекти.

Що стосується характеристик, то ванна має довжину 2 метра, а глибина її дорівнює 55 сантиметрів – цілком достатньо, щоб поніжитися в ній удвох. А ось коштує така краса майже 800 000 доларів і вона вважається найдорожчою з існуючих ванн, переплюнувши навіть золоті екземпляри.

Взагалі, бренд Baldi позиціонує себе, як виробник елітних предметів інтер’єру з дорогоцінних порід мармуру, лазуриту, аметисту, малахіту, кришталю, фарфору, а прикрашають твори бронзою, золотом, сріблом. Майстри компанії працюють у традиційних флорентійських техніках, створюють справжні твори мистецтва у стилі епохи Відродження.

До речі, перед тим, як випустити кришталеву Crystal Bathtub, Baldi здивували весь світ не менш унікальними і дороговартісними ваннами з цільного малахіту і аметисту.