Технології моди: мобільне плаття від CuteCircuit

На відміну від інших сфер дизайну, мода – це та область, в якій практично будь-який винахід знайде свого покупця. Адже якими б дивними властивостями не наділяли одяг, він все одно залишається одягом. Отже, його в любому випадку можна використовувати за прямим призначенням. Тому дизайнери експериментують на повну.

Приглашаем посетить магазин Bestil, где в широком ассортименте представлена качественная недорогая детская, мужская и женская одежда бу.

Технології моди розвиваються, перспективним стає напрям «high-tech fashion». Ми вже писали про «розумний одяг» для Facebook і світло-музичну колекцію від Rainbow Winters. В полку нарядів з мікросхемами прибуло: тепер сукні навчилися...приймати телефонні дзвінки!

Лондонська модна компанія CuteCircuit пропонує всім фанатам одягу в стилі хай-тек випробувати на практиці новинку: мобільний наряд M-Dress. У це маленьке чорне плаття з шовку-джерсі вшиті невелика антена, сенсор, що реагує на жестикуляцію і слот для сім-карти. Так що одяг від CuteCircuit дозволить приймати і здійснювати дзвінки, не користуючись при цьому мобільним телефоном. Ось тільки sms-ки писати у випадку відсутності клавіатури, навряд чи получиться.

Технологія моди від CuteCircuit проста: все, що потрібно зробити користувачеві – вставити свою sim-карту в слот, який знаходитися під ярликом сукні з виворітного боку. Стильний мобільник готовий до роботи, зберігаючи ваш звичний номер!

Щоб відповісти на дзвінок (як саме дзвонить або вібрує сукня, дизайнери тримають в секреті; мабуть, потенційних власниць M-Dress чекає приємний сюрприз), досить прикласти руку до вуха. Коли розмова буде закінчено, варто просто опустити її, і сенсори сприймуть це як сигнал «відбій».

На створення технологічного плаття M-Dress дизайнерів надихнули результати власного дослідження. Згідно йому жінки найчастіше не відповідають на телефонні дзвінки тому, що не можуть знайти у сумочці мобільний. Ось CuteCircuit і задумали вирішити проблему пропущених викликів і розбитих жіночих сердець по-своєму. Може, простіше було б забезпечити жіночу сумочку ліхтариком Bulbo Light Bag від дизайнера Nicole Osella.

Це не перший високотехнологічний одяг від дизайнерського дуету CuteCircuit. Перед цим у 2012 році вони створили  креативну вечірню сукню під назвою «Twitter Dress». Мало того що вона світиться, показує твітти з сторінки, так вона ще вміє розмовляти, лише кілька слів, але зате дуже цікаво і оригінально!



Співачка Ніколь Шерзінгер була помічена в цій сукні з двох тисяч світлодіодів на вечірці, влаштованій на честь мобільного оператора EE, з нагоди переходу на мережевий зв’язок 4G. До речі, схожу сукню від даного бренду приміряла відома співачка Кеті Перрі на свій минулорічний концертний тур, і виглядала вона у ній дуже ефектно!