Honda і Hitachi вмонтують алкотестер в автомобільний ключ

Коли японці беруться до якоїсь справи, халтури не чекай! Тим паче коли цих «японців» зовуть Honda і Hitachi. Навіщо, питається, двом відомим компаніям тиснути один одному руки і закочувати рукави? Відповідь одночасно і радісна, і маловтішна: вони готують новий алкотестер, який зовсім скоро не дозволить нам (вірніше, не найсвідомішим з нас) сісти за кермо у п'яному вигляді.

Что представляет собой обновленная Honda Accord, каковы различия в технических характеристиках с предыдущими версиями подробнее читайте на страницах популярного автоиздания “Test Drive News”.

Після такої розробки всі інші історії з трубочками в салоні машини, в які потрібно гарненько дути, щоб щось там в середині завелося - вчорашній день! Справа у тому, що Hitachi і Honda пропонують вбудувати аналізатор алкоголю прямо в автомобільний ключ. Таким чином, визначити, що ти нетверезий, можна буде ще по дорозі до власної машині. І зробити відповідні етичні висновки.

Прототип цього ключа-алкотестера здатний по диханню людини протягом трьох секунд з високою точністю визначити рівень алкоголю. А спеціальний софт з виводом показань на бортовий дисплей автоматично заблокує мотор, якщо прилад покаже, що водій перебуває під мухою.



За словами розробників, нова технологія, яку ще належить протестувати (було б цікаво бути присутнім на випробуваннях з нетверезими водіями), допоможе попередити п’яну їзду і істотно знизити кількість ДТП у стані сп’яніння. Про результати досліджень і готовність до серійного майбутнього алкоключа компанії доповідатимуть на початку травня в Детройті в рамках інженерної виставки SAE World Congress.

Правда, до нового гаджета є питання. Так, водій при бажанні може легко обдурити «строгий» ключ, попросивши пройти тест тверезу людину, наприклад, дружину, з якою був на вечірці. Також неясно, чи зможе з часом «розумний» ключ виявляти також і сліди наркотичного сп’яніння. Тим не менш сумлінний водій сам зможе перевірити себе на залишковий алкоголь, якщо у нього будуть сумніви після гулянки.

А тим часом компанія Ford запатентувала технологію перевірки здоров’я водія. В автомобілі буде встановлено декілька датчиків, які будуть стежити за станом водія — пульсом, тиском і т. д.