Токіо. Грандіозний водовідвідний проект G-Cans

Підземне водосховище G-Cans — мабуть, найбільша підземна система боротьби з повенями і тайфунами в світі. Це воістину грандіозний і монументальний інженерний проект, який в критичні періоди покликаний позбавляти величезний мегаполіс, яким є японська столиця, від надлишку води.

Комплекс G-Cans розташований в префектурі Сайтама неподалік від Токіо, і охоплює 6.3 км території між Токійським районом Showa і Kasukabe в префектурі Сайтама.



Цей гігантський об’єкт почали будувати в 1993 році, і через 15 років він був зданий в експлуатацію. Про масштаб будівництва може свідчити той факт, що для його реалізації знадобилося 180 млн тон бетону, і більше 2 млрд доларів. 

Система складається з багатьох кілометрів тунелів на 50 метровій глибині під землею. Тунелі приєднані до п’яти величезних бункерів у вигляді вертикальних “склянок”, і одним величезним резервуаром для води, заввишки 72 метри і довжиною в кілька сотень метрів, іменований як “Храм” (Тһе Temple).



У 177 метровому залі розташовані чотири гідранасоси, що приводяться в роботу авіаційними газовими турбінами загальною потужністю 14 000 кінських сил. З їх допомогою вода піднімається до рівня води в річці Едогава для скидання. Система здатна перекачувати 200 тонн води в секунду.

Виникає питання, чи дійсно Токіо потрібне таке дороге задоволення для боротьби з повенями , особливо, якщо врахувати, що береги всіх річок підняті курганами і вимощені з бетону?

Виходячи з розрахунків Токійського МНС, якщо загальна кількість опадів, що випали на Токіо складе 550 мм протягом трьох днів, річка Аракава в районі Кита вийде з берегів, затопивши при цьому не менше 97 станцій метро. Токіо не може собі цього дозволити, а системі G-Cans під силу впоратися з таким напливом води.



Також існують теорії, що система G-Cans спочатку має набагато більш широке застосування, і може використовуватися не тільки в ролі колектора, але як водосховище для опріснення води, величезне бомбосховище, і притулок на випадок виверження вулкана Фудзі.

Варто зауважити, що окрім основної функції G-Cans - популярна екскурсійна памятка. Туристів ваблять похмурі грандіозні футуристично-індустріальні пейзажі об’єкту, також тут відбувалися зйомки зйомки фантастичних кінофільмів, бойовиків, різноманітних телевізійних програм.



STANDARTPARK предлагает эфективные надежные системы водоотвода для разных сфер применения. На страницах сайта компании вы можете смотреть канализационные трапы для заедений общепита, производств пищевой отрасли, Спа центров, душевых и т.п.