Ford розробив фари, які не засліплюють зустрічних водіїв

Усім водіям добре знайома ситуація, коли на нічній дорозі зустрічна машина засліплює своїм дальнім світлом. Приємного мало, більше того, це може призвести до досить плачевних наслідків. А тому досить доречною стане нова розробка компанії Ford, котра покликана нівелювати дану проблему.

Пропонуємо сучасні світлодіодні стрічки і лампи для різних видів автомобільної підсвідки. Тут http://carlight.in.ua/ ви зможете дізнатися про переваги використання таких аксесуарів, їх різновиди, а також замовити по найкращій в Україні вартості.

Нова інтелектуальна система освітлення Glare-Free Highbeam використовує встановлену на лобовому склі відеокамеру, що реєструє задні ліхтарі а також фари зустрічних автомобілів і велосипедів на відстані до 800 метрів у нічний час, при необхідності змінюючи промені фар дальнього світла таким чином, щоб уникнути засліплення водіїв і велосипедистів.



Проведені тести показали, що система автоматичного управління дальнім світлом активується в 10 разів оперативніше, ніж самостійне регулювання дальнього світла водієм.

«Запитайте будь-якого водія, що найбільше дратує його на дорозі, і в розмові швидко виникне тема водіїв, котрі у потрібний момент не “приглушують” світло фар. Наша нова інтелектуальна система освітлення Glare-Free Highbeam допомагає використовувати дальнє світло більш вільно, що дає можливість водіям краще бачити дорогу, при цьому не завдаючи незручностей іншим учасникам руху», - заявив Майкл Кохер, розробник систем освітлення Ford.

Нова інтелектуальна система освітлення Glare-Free Highbeam в поєднанні з системою автоматичного управління дальнім світлом від Ford, динамічними світлодіодними LED фарами і системою автоматичного перемикання ближнього/дальнього світла дозволяє не тільки уникнути незручностей для зустрічних водіїв, але і підібрати оптимальний режим роботи головних фар, з урахуванням поточної швидкості, освітленості, кута повороту, відстані до попереду автомобіля, що йде і навіть роботи склоочисників. Автоматизовані технології освітлення від компанії Ford активуються автоматично, коли датчики фіксують брак світла.

Нагадаємо, що нові напівавтономні системи від Ford здатні розпізнавати дорожні знаки і регулювати швидкість, допомагаючи водієві дотримуватися правильного швидкісного режиму, а також розпізнавати людей на дорозі, і в безпосередній близькості при необхідності автоматично загальмувати, запобігаючи потенційному зіткненню. Зараз Ford також працює над удосконаленою системою головного освітлення, яка покращить видимість на ділянках з круговим рухом, а також зможе залучати увагу водія до дорожніх знаків, пішоходів, велосипедистів і навіть великих тварин, які знаходяться в безпосередній близькості від автомобіля.

Нова інтелектуальна система освітлення Glare-Free Highbeam доступна в Європі на нових Ford S-MAX і Galaxy і буде доступна на новому Ford Edge.