4 причини, чому чоловіки повинні пити більше кави

Про шкоду і користь кави існують неоднозначні думки. Втім, нещодавно вченими з декількох країн було доведено високий рівень користі кави, особливо для чоловіків. Було наведено чотири причини її позитивного впливу на здоров'я. Як виявилося, кава допоможе знизити ризик розвитку кількох небезпечних захворювань — раку печінки, діабету, каменів у нирках, а також вбереже від важкої затяжної депресії.

Відчуйте насолоду і естетику справжньої кави! Ось вона http://coffeeok.com.ua/lavazza-kofe, запашна, неймовірно смачна оригінальна Lavazza з різними вишуканими смаковими відтінкам, здатна задовільнити найпримхливіших кавоманів.

Так, наприклад, вчені з Гарвардського університету провели дослідження з участю представників сильної статі. Вони виявили, що якщо вони випивали хоча б чашку кави в день, то тим самим на 8 відсотків знижували ризик захворіти на діабет. Ще більший вплив кава має на нирки. Якщо вірити висновкам амриканських спеціалістів, завдяки їй у чоловіків ризик розвитку каміння в цьому органі зменшується на 26 відсотків. Для цього протягом дня слід випивати як мінімум одну чашку цього напою.

А ось вченим з Онкологічного центру, що працює при університеті Гаваї, вдалося довести, що можна навіть значно знизити небезпеку виникнення раку печінки на цілих 38 відсотків. Щоб зробити такий висновок, їм знадобилося вісімнадцять років для спостережень за респондентами-чоловіками.

У свою чергу фінські вчені заявили, що кава допоможе вберегтися від депресії. Їх експеримент показав, що ті, хто випивав двадцять сім унцій (4-5 філіжанок)  цього напою в день, набагато менше від інших (на 77 відсотків) страждають від депресії.

Крім цього, нагадаємо, що кава знижує ризик захворіти хворобою Паркінсона. Причому, жінкам для запобігання цього захворювання, достатньо вживати каву в помірних кількостях, а чоловікам, для досягнення того ж ефекту потрібні великі дози.

Стимулююча дія кофеїну допомагає скинути зайві кілограми. 1 чашка кави робить аеробні заняття на третину ефективнішим звичайного для “спалювання” калорій, адже завдяки їй у процесі фізичних навантажень спалюються не вуглеводні, а саме жир. Кава і кофеїновмісні напої (наприклад, кока-кола) часто використовують при проблемах з травленням, розладі шлунка.

Є думка, що кава допомагає засвоєнню їжі, для чого пропонується вживання філіжанки після обіду.