Volvo розповість про свої автомобілі за допомогою окулярів Microsoft HoloLens

Компанії Microsoft і Volvo оголосили про старт спільного проекту, в рамках якого для демонстрації покупцям машин автовиробник буде використовувати окуляри доповненої реальності HoloLens від Microsoft.

Демонстрація нової технології пройшла в штаб-квартирі Microsoft в Редмонді (штат Вашингтон). Працівник автосалону з допомогою доповненої реальності зможе демонструвати клієнтам об’ємне зображення автомобіля, попутно розповідаючи про його технічні особливості. Microsoft і Volvo спільно розробляли віртуальну шоу-рум протягом півроку.



У демоверсії була показана модель S90 в кузові седан, котра ще не надійшла у продаж, і у якій глядачі могли змінювати колір і модель колісних дисків. В іншому ролику можна було розглянути двигун і ходову частину автомобіля, а у фінальній анімаційної проекції розповідалося про незвичайні опції, такі як, наприклад, система інтелектуального попередження водіїв про ожеледь, що працює на основі отриманих від інших машин даних.

На думку представників Volvo, в майбутньому подібні ролики для HoloLens замінять нинішні інструкції з експлуатації автомобіля, що підвищить технічну грамотність їх власників. Під час демонстрації найважливіші вузли та агрегати машини підсвічуються для найкращого розуміння того, як вони функціонують.



Також керівництво Volvo планує озброїти окулярами доповненої реальності HoloLens персонал складальних ліній цехів, задля збільшення ефективності процесу збірки автомобільних частин в єдине ціле. На них будуть транслюватися відеоінструкції і інший необхідний довідковий матеріал, а також вони покликані сигналізувати у разі хибних дій робітника, чи якихось екстренних ситуацій.



Впровадження віртуальної і доповненої реальності в різні сфери діяльності стає новим технологічним трендом. Так, виробник двигунів для ракет-носіїв «Протон-М» планує до 2016 року впровадити окуляри Epson у процес складання, що допоможе співробітникам встановити правильну послідовність її виконання.

 


Не знаете, где приобрести оригинальные запчасти к автомобилю? Советую посетить интернет магазин автомобильных запчастей Autonom, в высоком качестве предлагаемого ассортимента можете не сомневаться, а кроме этого вас приятно удивят здешние цены!