Гібрид велосипеда і моноцикла від компанії Halbrad

Велосипеди впевнено завойовують ринок, поряд з тим інженери частенько підкидають досить нестандартні велоідеї. Зовсім нещодавно в Німеччині був сконструйований інноваційний "майже моноцикл - майже велосипед", який поєднав у собі все краще від обох засобів пересування.

Німці вміють робити автомобілі, літаки, пиво, зброю, і багато інших корисних речей. Тепер вони роблять ще й незвичайні велосипеди. А якщо вам потрібен хороший дитячий велосипед, раджу тут http://ekip-sport.com.ua/category/detskie/ ознайомитись з вигідними пропозиціями від компанії “Экип Спорт”.

Отож, стартап з Німеччини під назвою Halbrad (англійською мовою звучить як Halfbike) нещодавно представив на загальний суд інноваційний моноцикл. Даний вид велосипедів був неймовірно популярний на початку XX століття. Використовувався він як для пересування, так і для розваги. Але пізніше моноцикли “випали” з моди на довгі десятиліття.

Зараз мода на моноцикл повертається. Виявилося, що це неймовірно зручний вид транспорту, особливо у реаліях сучасних багатомільйонних міст, що мучаться від пробок і натовпу людей. І хоча Halbrad не є моноциклом в повній мірі, інженери, що його створили надихалися саме цим видом транспорту.



Новинка дозволяє швидко пересуватися як по тротуару, так і по проїзній частині. Важливо і те, що маючи порівняно невеликі габарити, він повністю звільнений від недоліків повнорозмірних велосипедів. Досить згадати про те, що невеликий розмір і вага дозволяють легко брати Halbrad в руки, долати з ним пішки важкодоступні для їзди ділянки, заходити в приміщення і громадський транспорт.

Ключовою особливістю Halbrad є те, що цей транспорт знаходиться десь між повноцінним двоколісним велосипедом і моноциклом. Вся справа в тому, що у нього майже повністю відсутня рама, а рульова частина була перенесена під сидіння. Сидіти на Halbrad доведеться як на моноциклі, однак балансування масою тут простіше, як на звичайному велосипеді, в силу того, що крім основного колеса, є невелике додаткове для підвищення стійкості. Воно ж є рульовим.

У рух велосипед приводиться за допомогою педалей і ланцюговому механізму м’язової сили ніг. Висота керма і сидіння регулюються. Велосипед важить близько 9 кілограм. Варто також відзначити, що колеса Halbrad дозволяють їздити не тільки по асфальту, але і по траві.