У Китаї служба таксі Uber запустить систему розпізнавання обличчя

Uber – це американська компанія замовлення таксі через інтернет. Сервіс дуже популярний як у Сполучених Штатах, так і в інших розвинених країнах.

В Україні, до речі, теж планують запустити цей сервіс, а наразі на сайті www.autotur.com.ua ви зможете ознайомитись з послугами якісного міжміського таксі “Автотур”.

У Китаї ж ця служба була запущена недавно, в 2013-му році. Поки що за даними прес-центру Uber, компанія зазнає збитки в Піднебесній, оскільки там висока конкуренція. Однак, йти з китайського ринку американці не планують, а для збільшення прибутковості працюють над якістю послуг і вводять інновації. Так, нещодавно стало відомо, що Uber у цій країні запускає додаток розпізнавання обличчя. Цим самим розробники хочуть вбити двох зайців: по-перше, захистити персональні дані клієнтів від крадіжки, по-друге, збільшити безпеку як водіїв таксі, так і пасажирів, стверджує директор зі стратегії Uber в Китаї Чжень Лю.

Функція розпізнавання обличчя в першу чергу поширюється на водіїв. Тепер, при реєстрації новий водій не тільки вказує свій ID-номер, але і сканує обличчя за допомогою веб-камери.

Нещодавно стало відомо, що в різних службах таксі Шеньчженя працюють раніше судимі шофери. Це стурбувало громадськість. Міський комітет транспорту цього китайського мегаполісу зібрав керівників п’яти кращих служб таксі регіону для вирішення проблеми.

З’ясувалося, що 1425 водіїв мали записи про зловживання наркотиками, 1661 були судимі, а принаймні один водій, зараз перебуває на обліку в психіатричній клініці за публічний прояв насильства.

На першому етапі програми, який почався в березні, Uber використовує складні алгоритми для порівняння фото шофера з профайлу Uber c фотографією в його документах.

За словами Джека Янга, продакт-менеджера проекту розпізнавання осіб Uber, цей інструмент не поступається за якістю голосовій ідентифікації, розпізнаванню по відбитку пальців або паролю, але при цьому простіший для водіїв.

Зараз компанія проводить бета-тестування другого етапу програми, який стартує з середини травня. Коли ця система буде впроваджена в інших країнах, Uber не повідомляє.