Плюси і мінуси ламінату

До недавніх пір лінолеум займав лідируючі позиції серед матеріалів для підлогового покриття в житлових приміщеннях. Він був недорогим, практичним у роботі, відносно довговічним. З часом, все більшим попитом став користуватися ламінат. Це покриття отримало статус сучасного, якісного та безпечного матеріалу. З його появою стало можливим створювати різноманітні стильові рішення дизайну приміщення.

В силу своєї привабливості ламінат отримав назву ламінованого паркету. Втім, з технологічної точки зору, таке твердження є помилковим. Бо в основі паркету лежить натуральне дерево. Ламінат являє собою всього лише імітацію. Структурно він є багатошаровим матеріалом, що має в своєму складі внутрішній і декоративний шари. Щоб досягти кращої міцності, покриття зміцнюється за допомогою полімерного матеріалу. Таким чином, ламінат отримує додатковий захист.

Деякі типи ламінатних покриттів мають відмінні параметри волого - і водостійкісті. Такі комплекти оптимальніше всього використовувати на кухонній підлозі, або у ванній. А ось тут, до речі, http://dp.od.ua/13-laminat ви знайдете широкий вибір ламінату по досить хорошій ціні.


Плюси і мінуси ламінату

Сучасний ламінат володіє великим переліком переваг. Насамперед, слід згадати про високу зносостійкість. Він прекрасно протистоїть навантаженням і іншим фізичним впливам, не боїться подряпин, спокійно переносить високі температури. При попаданні запаленого сірника або цигарки на його поверхні не залишається ніяких слідів. Йому не страшні сонячні промені, колір зберігає свою первісну інтенсивність при всьому терміні експлуатаційному.

Для укладання ламінату в домашніх умовах не потрібно додаткових інструментів, а сама технологія докладно описано в інструкції, що додається до самого ламінату. Останній прекрасно монтується на будь-якій рівній поверхні, — паркеті, лінолеумі, ковроліні, дереві.

Якщо говорити про недоліки, то слід згадати про головне: ламінат боїться рідини. При попаданні останньої на стикувальний шов волога поглинається внутрішнім шаром, де розбухає. Полотно змінює свій рельєф. Щоб запобігти потраплянню води, можна укласти комплект водостійкого ламінату, або скористатися спеціальними дорогими мастиками, що дозволяють загерметизувати шви.

Ще один мінус ламінатного покриття полягає в тому, що недорогі типи ламінату можуть «витиратися» в місцях інтенсивного користування, що призводить до скорочення експлуатаційного строку до п’яти років, так що краще не поскупитися на якісний.