Без паніки! Як впоратись зі стресом на роботі після літнього відпочинку

Хоча сезон літніх відпусток тільки-но лише розпочався, мабуть вже тепер не завадить потурбуватись про те, як після відпочинку відновити нормальну працездатність, безболісно адаптуватись до напруженого повсякденного робочого ритму.

Надійним помічником у боротьбі зі стресом стане натуральний препарат Ново-Пасит® від ізраїльської фармацевтичної компанії Teva, детальніше про яку можна дізнатись на сайті www.novo-passit.com. Цей засіб на основі натуральних складників м’яко заспокоює і знімає почуття тривоги, а значить, захищає від негативних емоцій.


Приступити до інтенсивної роботи після літнього відпочинку непросто. Дефіцит сонця в поєднанні з надлишком справ, що відразу навалюються на працівника, часто призводить до стресу. Наприклад, в Іспанії співробітники компаній, які відчувають почуття туги і апатії відразу після відпочинку, отримують лікарняний лист з діагнозом «поствідпускний синдром» і відправляються ще на пару тижнів до моря «відновлюватися». Вітчизняні терапевти не настільки прихильні до нас, і, якщо у вас немає хоча б ГРВІ, про додаткові вихідні можна забути.


Зазвичай справлятися зі стресом доводиться без відриву від виробництва. Для того, щоб позбутися від підступає почуття тривоги і активно включитися в роботу, існує декілька універсальних способів.


Оцініть обстановку

Для початку переконайтеся, що в офісі комфортна температура. Різкий перепад в «+» або «-» впливає на емоційний фон людини. Якість повітря теж має велике значення: встановіть іонізатор для зволоження повітря і регулярно провітрюйте приміщення. Потім перевірте рівень освітлення. Якщо в приміщенні дуже темно або, навпаки, електричне світло дратує очі, це може сприяти стресу.


Тримайте ритм

При плануванні робочого дня враховуйте біоритми свого організму. Якщо ви «сова» і важко прокидаєтеся, почніть день з нескладних справ, а до необхідної повної концентрації завданням приступайте до 5-6 годин вечора. Бадьорим «жайворонкам» не рекомендується до полудня впоратися з важливими справами. Третій тип, «голуб», найбільш активний в середині робочого дня, близько 15-16 годин.


Відпочивайте


Поширений рецепт проти стресу – спів. Чи займаєтеся ви уроками вокалу з педагогом або співаєте в душі з ранку – не важливо, в будь-якому разі в ці моменти вивільняється негативна енергія. Протягом робочого дня влаштовуйте собі здорові перепочинки. Наприклад, посидьте кілька хвилин із закритими очима, згадуючи приємні моменти відпустки, або помрійте про що-небудь.


Зберігайте спокій


На організм стресова ситуація діє, як небезпека, що наближається: напружуються м’язи, частішає серцебиття. Нервові переживання шкодять не лише нашій психіці, але й тілу. Люди, що ведуть здоровий спосіб життя впевнені, що боротися з щоденним стресом їм допомагають пробіжки і фітнес. Спробувавши цей метод, ви приведете в форму тіло і наведете лад у думках під час вправ. Тепла ванна з ароматичними маслами – відмінний варіант розслаблення в морозну погоду і нагорода за фізичні зусилля. Для більшого ефекту запаліть свічки і увімкніть приємну музику.