Переваги і технологія циклювання паркету

Якщо ви вирішили обрати паркет в якості підлогового покриття, то вам, скоріш за все, відомо, що прийде час, коли зовнішній вигляд його погіршиться. Через роки, він перестане бути окрасою, так як колір втратить яскравість, а глибокі подряпини зроблять поверхню шорсткою і нерівною.

Всі ці проблеми знайомі багатьом, адже за фактом виходить, що повноцінне життя паркету триває не більше п’яти років. Маленькі діти скорочують термін експлуатації, а домашні тварини є головними ворогами для поверхні.


Втім, як би ви дбайливо не відносилися до підлоги, завжди стежили за її станом, рано чи пізно паркет тьмяніє, дряпається і втрачає свою розкішність. Але не варто відразу ж демонтувати паркет і бігти в магазин за новим покриттям, це, як мінімум, не вигідно. У таких випадках уникнути необдуманих витрат допоможе циклювання паркету.

Процес циклювання включає в себе кілька етапів, які слід виконувати строго по порядку.

1. Приміщення має бути повністю звільнене від предметів і для досягнення ідеального результату слід демонтувати плінтус.


2. Далі за допомогою шліфувальної машинки і грубого наждачного паперу знімається перший шар. Усі рухи слід виконувати строго в одному напрямку. Таке шліфування вважається грубим, однак без нього не обійтися.


3. Далі виконується тонке шліфування, відповідно в машинку вставляється інший папір. Такий вид роботи дозволяє прибрати всі подряпини і нерівності.


4. Після цього необхідно відшліфувати кути і місця перед порогом.


5. Якщо необхідно, проводиться шпаклювання щілин, після повного висихання матеріалу, здійснюється ще раз процес тонкої шліфовки.

6. Потім, за допомогою пилососа видаляється пил, протирається підлога.


Завершальним етапом стане процес покриття паркету лаком. Якщо паркет не був покритий лаком або його тільки встановили, то груба шліфовка не потрібна.


Процес циклювання паркету може здійснюватися і без пилу. Це не тільки безпечно для здоров’я, але і скорочує час виконання робіт. Для того щоб уникнути утворення сміття і пилу, шліфувальна техніка повинна бути обладнана спеціальними мішками або пилососами. Але при роботі з кутами в будь-якому випадку буде залишатися сміття, який слід обов’язково прибрати.


Процедура циклювання дозволяє зберегти ексклюзивний малюнок підлоги, вирівняти її і вдихнути в неї нове життя. Рекомендується проводити роботи один раз у п’ять або шість років, якщо звичайно не виникне невідкладних причин.