Китайці випустять перший смартфон-браслет до кінця 2016 року

Не так давно стало відомо, що китайська компанія Moxi Group планує найближчим часом випустити на мобільний ринок гнучкі функціональні смартфони. Керівництво цікавого стартапу повідомило, що в 2016 році вони готові запропонувати користувачам придбати 100 тисяч їх нових пристроїв.

Нагадуємо, раніше в мережі з’явилася інформація про те, що південнокорейська компанія Samsung збирається презентувати користувачам гнучкий дисплей, який можна буде скрутити в циліндр діаметром до 10 міліметрів. Презентація дисплея відбувалася на виставці SID Display Week. Варто відзначити, що компанія Moxi Group повідомила, що Samsung збирається згорнути розробки гнучкого дисплея.

Згідно отриманої інформації, коштувати смартфон-браслет буде 760 доларів. Компанія-виробник планує першою випустити чорно-білу версію, кольорова версія з’явиться значно пізніше. Основний фактор, за допомогою якого пристрій буде володіти достатньою гнучкістю, є використання графена — матеріалу, що дає можливість створення не менш тонких і надійних електронних пристроїв.

Доречність електронного паперу в смартфоні вже піддалася критиці. Глава корпорації Human Media Lab повідомив, що якщо Moxi Group буде використовувати гнучкий електронний папір – це буде справжнім провалом, оскільки кольори в цьому гнучкому браслеті дуже бляклі, різкість дуже низька, а перегляд звичайного відео просто неможливий.

Глава китайської компанії у свою чергу повідомив, що їх технологія заснована на електронному папері, але набагато досконалішому, так як використовує більш просунуті функції сенсорного екрану.

Одним словом, користувачі мобільних пристроїв до кінця року зможуть перевірити працездатність та зручність нового смартфона-браслета. Чи він стане популярним, поки незрозуміло, але сам факт спроби створення такого пристрою дуже сильно радує користувачів всього світу.