Кухня 2025 року від дизайнерів Ikea Temporary Kitchen

Представляючи різні варіанти кухні майбутнього, знамениті бренди вкладають в них свої ідеї і роблять наголос на тих або інших особливостях.

Так, призер конкурсу Electrolux Design Lab 2013 запропонував в свій час подумати над економією кухонного простору – по максимуму використовуючи вбудовані прямо в стіни ємності і камери. Дизайнери Whirlpool на CES 2014 анонсували висококласну побутову техніку з досить несподіваними можливостями, куди увійшли серед інших,  варильна поверхня Interactive Cooktop, що підключається до інтернету, та холодильник з вбудованою аудіосистемою Harman Kardon.

Щоб зробити правильний вибір мойки для кухні, раджу заглянути до інтернет магазину сантехніки для дому «Душик». Саме тут ви знайдете чудові моделі вітчизняного і зарубіжного виробництва, найрізноманітніших форм і розмірів.


А чим нас намагаються здивувати розробники в поточному році і як “кухня майбутнього” виглядає, наприклад, у фантазії дизайнерів нідерландського концерну Ikea?
На минулій нещодавно в Мілані виставці Expo Mila вони як раз представили свій варіант Ikea Temporary Kitchen.

Насамперед – у своїх планах, майстри ІКЕА пропонують позбутися холодильників та інших місць тривалого зберігання продуктів. Навіщо вони потрібні, якщо системи швидкої доставки дозволять отримати потрібний набір продуктів (або вже готові страви) в лічені хвилини після замовлення?



А для того, щоб зберегти швидкопсувні продукти або страви в бажаній кондиції, можна буде використовувати відкриті стелажі з дерев’яними полицями, які приховали у собі вбудовані датчики і смарт-індукційні модулі охолодження. Датчики будуть сполучатися зі спеціальними контейнерами з прозорою кришкою.

Продукти в таких контейнерах можна буде охолоджувати прямо на полицях, або розігрівати (підтримувати в теплому стані) на спеціальній варильній поверхні, вбудованої прямо в стільницю. А програмовані RFID-стікери дозволять автоматично задавати приладам потрібну температуру зберігання.

До речі, варильну поверхню дизайнери Ikea планують вмонтувати, як зазначалося вище, прямо в поверхню столу, доповнивши її інтерактивним робочим місцем для нарізки та іншої підготовки продуктів. Поняття “інтерактивний” тут представлено смарт-камерою, яка буде ідентифікувати продукти, і проектором, який буде демонструвати прямо на поверхні перед користувачем поради і рецепти приготування страв з наявних продуктів.



Вбудовані в стільницю індукційні котушки дозволять, не відволікаючись від роботи, заряджати смартфон, кухонний планшет і інші гаджети з системою бездротової підзарядки.

Значну увагу розробники приділили утилізації побутових відходів за допомогою ручного сортування сміття в спеціальний контейнер, де він автоматично подрібнюється, пресується і упаковується під вакуумом в біо-полімерні трубки, які потім, в основній масі, можна здавати у вторсировину.