Не в метрах щастя! Затишна трирівнева квартира на 16 кв. метрах

Для того щоб облаштувати повноцінне і зручне житло, необов'язково володіти квартирою великого метражу і вкладати в ремонт великі суми. Набагато важливіше включити фантазію і уважно поставитися до планування, яке, можливо, доведеться розрахувати буквально до сантиметра.

Саме так вчинив проектувальник Стів Сойєр — господар цієї квартири в Сіетлі, однією з найменших у світі. Два спальних місця, вітальня, кухня, санвузол розташувалися на трьох рівнях 16-метрової квартири при висоті стін у 3,2 метра: просто геніально!

Ну а для любителів більш просторого житла, пропоную тут http://www.homehotel.com.ua/kvartiry/arenda/kvartiry-na-den-ili-noch/ ознайомитись з вигідними варіантами подобової аренди квартир від компанії Home-Hotel. 

Зазвичай власники малогабариток мріють про більш просторе житло, а ось господар цієї квартири цілеспрямовано шукав максимально компактну квартиру. Відповідне 16-метрове житло знайшлося в Сіетлі, на підвальному поверсі будинку, побудованого на початку минулого століття. На думку Стіва Сойєра, великий метраж — це незручно і дорого, а ось в маленькій квартирі з високими стелями легко облаштувати цілих три рівня.



На першому власник розмістив вітальню з телевізором, на другому – кабінет, на третьому – спальню. Правда, у вітальні можна перебувати тільки сидячи, а поруч з ліжком закріплений велосипед, але головні планувальні завдання таким чином були вирішені.

Облаштування систем зберігання домашніх речей — ще один головний біль господарів малогабариток, однак і до цього питання проектувальник підійшов креативно. Сойєр зізнається, що його надихнуло те, як вирішують проблему зберігання в Скандинавії та Японії, де власникам квартир доводиться економити кожен квадратний метр. В результаті біля вхідних дверей з’явився комод для одягу, а під балкою біля стелі знайшлося місце для великих речей та спортивного інвентарю. Центральну частину квартири зайняв відкидний стіл: у вертикальному положенні він приховує кухонні полиці, на яких можна розмістити спеції, крупи і посуд.

Заощадити дефіцитні метри на кухні власнику квартири не вдалося: робоча поверхня, плита і мийка зайняли досить багато місця. Зате санвузол вийшов досить компактним і навіть стильним: стіну навпроти вікна зайняло велике дзеркало, яке відбиває світло і дозволяє не користуватися електрикою в денний час — в кращих традиціях екологічного способу життя.

Душову лійку з нержавіючої сталі і тримач для рушників Сойєр зробив сам, не знайшовши відповідних виробів у магазині. Більшу частину предметів інтер’єру — світильники, кухонний гарнітур, стільниці, полиці і металеву фурнітуру — власник придбав в ІКЕА і трохи видозмінив, щоб вписати в компактний інтер’єр.