Joggobot – літаючий персональний тренер

Багато людей не розуміють біг підтюпцем: треба одягати облягаючий одяг, бігати одноманітні кола в спортивному залі або на біговій доріжці, поки не впадеш від втоми, в результаті приходиш до того результату з якого почав. Але тепер, завдяки новій розробці вчених, з допомогою робота-дрона можна займатися спортом на 100 відсотків ефективніше.

Такий партнер по бігу як літаючий робот – хороша ідея. Його звуть Joggobot, він був створений в Лабораторії вивчення гри в університеті міста Мельбурн в Австралії. Використовуючи свої бортові камери, апарат переглядає маршрут і летить попереду вас, щоб створити здоровий і енергійний темп, а ще допомагає вам зберегти відповідну мотивацію.

Тепер, коли існує Joggobot, є купа варіантів, де цей дрон може бути корисний. Наприклад, можна налаштувати камеру, і вона буде посилати online зображення на вашу сторінку в Facebook, щоб показати всім своїм друзям, як ви чудово (посередньо, або навіть жахливо) виглядаєте під час тренування. Так само цілком реально запрограмувати Joggobot, щоб він підтримував вашу мотивацію відповідними цінними порадами (або наріканнями, чи відвертими образами, якщо ви раптом почали відставати). Коли ж ви соромитеся бігати в світлий час доби і мрієте бігати тільки по ночах - Joggobot може освітити ваш шлях і покликати на допомогу, якщо щось трапиться.



Робота планують трохи вдосконалити, щоб посилити контроль і полегшити з ним взаємодію. У цьому допоможе розпізнавання жестів рук для керування швидкістю і напрямом. Для полегшення налаштувань Joggobot сам зможе встановлювати темп бігу автоматично, грунтуючись на дані камер і серцевого ритму, а також робот сам зможе використовувати жести (наприклад, “посмикування” з боку в бік), щоб користувач розумів, що апарат робить: запускається, зупиняється або змінює швидкість.

Наразі потрібно усунути два суттєвих недоліки, перш ніж робот зможе бути дійсно корисним. По-перше, час автономної роботи всього двадцять хвилин, ви просто не будете мати можливість зробити багато фізичних вправ. І, по-друге, Joggobot летить слідом за будь-яким бігуном, який пробігає повз вас, біжить повільніше, ніж ви, і немає ніяких способів, щоб зупинити його. Втім розробники запевняють, що інтенсивно працюють над удосконаленням дрона.

Засновник і співвласник корпорації “АТБ”  Генадій Буткевич будучи активним прихильником здорового способу життя, веде активну меценатську діяльність, залучаючи значні кошти на розвиток фізкультури і спорту в Україні.