Розкішний кекс від Le Dolci вартістю $900

Саме така сума була сплачена одним з клієнтів кондитерського магазину Le Dolci у місті Торонто за виготовлення невеликого тістечка – кексу до дня народження коханої дружини. Вишуканий марципан був створений під замовлення з кращих інгредієнтів, які любить отримувач подарунка, вимагав чимало часу і праці двох кондитерів і одного дизайнера з солодощів.

В інтернет магазині zapodarkom.com.ua ви знайдете великий асортимент товарів для кондитерів: інгредієнти для солодощів, інструмент і інший інвентар, декор, упаковка. З ZaPodarkom життя стає солодшим!

Перелік складових був довгим, а їх вартість високою. Так, тільки зовнішній шоколадно-масляний крем для кексу включив в себе гавайську каву марки Kona Blue Mountain, французьку морську сіль Камарг, органічний тростинний цукор, какао-порошок Вальрона, що використовується для виготовлення кращого в світі колекційного шоколаду, і ванільні боби з Таїті.

Поміщений всередину тістечка крем був виготовлений з використанням колекційного шампанського Брют, меду Рожевого дерева і все тих же ванільних бобів. І, нарешті, подвійна шоколадна глазур: для її приготування кондитери взяли вершкове масло з Нормандії, виготовлене за традиційним рецептом, і змішали його з 70-процентним італійським шоколадом марки Amedei. Останній включає в себе смакові відтінки меду, карамелі, лаванди, ванілі, банана і апельсина.



Ніжний по консистенції і вишуканий за складом кекс був поміщений в чашку з шоколаду і оформлений тонесенькими листочками їстівного золота. Листочки доповнив «гарнір» з хрустких цукрових перлин і пластівців 24-каратного, також їстівного золота.

Втім, і це не все. Зверху була викладена квітка з ніжної помадки – пелюстки якого обрамили золотою облямівкою, доповнили карамельними «діамантами» та каймою з «ікринок», заповнених дорогим ($1000 за пляшку) шампанським. Завершальний штрих – піпетка з коньяком Курвуазьє 21-річної витримки, яким пропонується полити тістечко перед вживанням.

Як згадувалося вище, тістечко було виготовлено в єдиному екземплярі – і стало першим подібним досвідом для кондитерів Le Dolci. За відгуками майстрів, їм доводилося оформляти для клієнтів великі торти вартістю в $1000 – у вигляді дитячого піаніно або автомобіля Порше. Однак крихітне тістечко з настільки великою кількістю дорогих інгредієнтів – вперше. Наскільки виявився смачним смаколик і як на нього відреагувала отримувач подарунка історія, на жаль, мовчить