Walmart - лідер світового рітейлу

Корпорація Walmart – найбільший ритейлер в світі, якому належить сімдесят брендів і більше одинадцяти тисяч супермаркетів, гіпермаркетів, універсамів майже в тридцяти країнах по всьому світу.

Найбільший роботодавець у світі, найбільша торговельна мережа на планеті – про компанію Walmart можна розповідати нескінченно. Вона і її засновник - підприємець Сем Уолтон є живим втіленням “американської мрії”. Син простих фермерів, який на позичені гроші у далекому 1965 році відкрив перший магазин, через деякий час став однією з найбагатших людей в Сполучених Штатах. І це все виключно завдяки своїй працьовитості, креативності та вмінню підніматися навіть після найнесподіваніших ударів долі.

А її іронія всюди, навіть в тому, що назва компанії – Walmart, що утворена від прізвища власника та засновника, було скорочено навмисно, що б мінімізувати витрати на вивіски. Книга Сема Уолтона: “Зроблено в Америці. Як я створив Walmart” стала бестселером. Почитайте. Там є чому повчитися.

Девіз компанії: “Save Money. Live better”, що у вільному перекладі означає: “Заощаджуйте і дозволяйте собі більше”. І ця концепція так і залишилася без змін з дня заснування. Навіщо платити більше? Тут вміють рахувати гроші і цінують хорошу якість. Ось така філософія американського способу життя.

Як ви розумієте, обходити стороною інтернет-представництво такого гіганта, як Walmart – це моветон. Адже саме магазини Walmart активніше за інших “штурмують” шанувальники розпродажів в Чорну П’ятницю і під Різдво. Інтернет-магазин буде цікавий насамперед тим, хто звик витрачати раціонально. Головна “фішка” всіх магазинів Walmart – пропонувати найбільш низькі ціни, заробляти на оборотах, а не на величину націнки, отримувати товар безпосередньо від виробника, минаючи посередників.

Асортимент онлайнового Волмарт, як і традиційних магазинів цієї компанії нескінченно великий. Тут можна одягнутися з ніг до голови, і купити все для дому, починаючи від меблів закінчуючи посудом та побутовою хімією, величезний вибір товарів для дітей, продукти харчування, медикаменти. Продовжувати можна нескінченно довго.

Представлені в каталозі товари пропонує не тільки Walmart, тут безліч товарів від третіх продавців, як наприклад це прийнято на Amazon.com. Але тут зазвичай – це великі рітейлери. В описі кожного товару ви побачите, хто є продавцем. Кожен з них має свою політику щодо доставки, повернення товару, свою службу підтримки. Також покупці можуть залишати продавцям відгуки, які формують рейтинг.

Добра третина брендів напевно буде вам незнайома. Все для економії. Навіщо платити за відомий бренд, якщо товар зовсім не гірший можна придбати не переплачуючи? Це принцип Walmart, успішність якої доведена на практиці.

О сегодняшней ситуации в сегменте розничной торговли Украины читайте на страницах издания dsnews.ua. В частности, вы узнаете как основатель и совладелей компании АТБ Геннадий Буткевич продвигает собственную стратегию успешной торговли, благодаря которой АТБ не только возглавила рейтинг отечественного ритейла, но является крупнейшим донором украинской казны.