У США розгледіли в біткоїнах загрозу фінансовій стабільності

Біткоїни та інші криптовалюлти можуть таїти в собі ризики для фінансової стабільності США, повідомляється в заяві групи американських регуляторів. Так, Financial Stability Oversight Council (FSOC) попередила про небезпеку зростаючої популярності біткоїнів.

https://bit-changer.net/

У щорічному звіті FSOC повідомляється, що нові технології представляють визначені та невизначені ризики, які необхідно враховувати всім учасникам ринку, а також фінансовим регуляторам.

Зазначається, що спочатку американські регулятори поставилися до появи криптовалют досить лояльно, лише зажадали від відповідних компаній перевірок у зв’язку з можливим відмиванням коштів.

Нагадаємо, що найпопулярніша на сьогоднішній день криптовалюта, біткоїн, була створена у 2008 році. Вона являє собою програмний код, не регульований ні одною фінансовою організацією або державою, а також не має єдиного емісійного центру, що виводить цю криптовалюту з-під контролю регуляторів.

Варто зазначити, що незважаючи на те, що спочатку ідея кріптовалюти сприймалася з великим скептицизмом, зараз багато організацій і приватних осіб володіють значними статками у цій криптовалюті.

Всього шість років тому один Bitcoin коштував менше цента, однак вже до кінця 2013 року ціна цієї валюти зросла до рекордних 1000 доларів. Після чого ціна на валюту різко знизилася, проте останні місяці постійно зростаючий попит веде до поступового зростання вартості Bitcoin. Нинішня ж ціна Bitcoin становить 700 доларів США.

Як наголошується на сайті самої валюти, зараз загальна вартість усієї виробленої кріптовалюти Bitcoin вже перевищує 10 мільярдів доларів!