Секрети успішної торгівлі на Форекс

Багато починаючих трейдерыв вважають, що на ринку Форекс є секрети, осягнути які може не кожен. Насправді все набагато простіше – ніяких секретів немає, головне – розібратися в основах торгівлі, створити свою торговельну стратегію і дотримуватися правил мані-менеджменту.

Основи торгівлі

Форекс багатогранний, важливо зрозуміти, чим саме Ви хочете займатися і як заробляти на цій всесвітній біржі. Це може бути трейдинг, де Ви своїми силами (розумом) заробляєте. Можна отримувати гроші на Форекс і пасивно, для цього потрібно просто вибрати довірче управління і правильно інвестувати свої кошти, а саме довірити їх професійному трейдеру.

Також є можливість заробляти ставши партнером брокера – залучаючи йому клієнтів. Тобто кожному учаснику ринку надається шанс знайти себе і зробити своє життя краще – головне зробити вибір на користь того чи іншого заняття.


Торгова стратегія

Якщо Ви вибрали шлях трейдера, то без торгової стратегії не обійтися. Тобто, входячи на ринок та здійснюючи операції, у Вас повинна бути чітка позиція і розуміння того, що Ви робите. Нічого складного немає, потрібно лише пройти навчання Форекс, це можуть бути курси від брокера, можна пройти навчання самостійно, переглядати відеокурс Форекс, почитавши літературу, відвідати безкоштовні вебінари.

У цьому звязку хочеться порекомендувати сайт, де можна дізнатися детальніше про forex для початківців.

Після навчання Ви зрозумієте в який бік рухатися далі, яку торговельну пару вибрати для роботи, на якому таймфреймі для Вас більш зручно працювати, яку стратегію використовувати. Важливо, що всі отримані знання Ви зможете показати почавши працювати на навчальному торговому рахунку, що дасть можливість зрозуміти, які знання потребують доповнення, на що звернути більше уваги, а також Ви відразу будете розуміти наскільки прибуткова Ваша торгова стратегія.


Мані-менеджмент

Без знання його основ нікуди. Дуже часто початківці трейдери роблять непрощенні помилки – торгують без певного плану – навмання, здійснюють операції на весь депозит, використовують занадто велике кредитне плече, не використовують стоп-лосс і тейк профіт. Здавалося б, а що тут такого, ну не хоче трейдер дотримуватися правил.

Але як показує практика – без цього нікуди. Потрібен чіткий план, розуміння ситуації, на практиці випробувати як працювати з кредитним плечем і багато іншого. Тому, приділіть всього трохи свого дорогоцінного часу і дізнайтеся про прості правила збереження свого бюджету.