У Швеції введено в дію першу ділянку електрифікованої автомагістралі для вантажних автомобілів

Ідея створення електрифікованої магістралі, по якій зможуть рухатися електричні вантажні автомобілі, забезпечені спеціальними струмознімачами, розглядається вже досить давно в якості альтернативи існуючим вантажним автомобілям, що споживають досить велику кількість палива й інтенсивно забруднюють навколишнє середовище.

В рамках програми, яка націлена на те, щоб до 2030 року повністю прибрати з доріг країни звичайні автомобілі, у Швеції було введено в експлуатацію першу ділянку електрифікованої магістралі, що представляє собою випробувальний стенд для технології, яка буде розгортатися все ширше і ширше в найближчі роки.

eHighway - це транспортна система електричних вантажних автомобілів, над якою фахівці компанії Siemens працюють вже кілька років. Перша ділянку, на якій розгорнута ця система, має довжину всього два кілометри і знаходиться на трасі, що веде на північ зі Стокгольма. Дослідна експлуатація цієї ділянки буде проводитися впродовж двох років, у ході яких будуть виявлені всі недоліки в конструкції струмознімачів, системи струмопроводів, яка нагадує аналогічну трамвайну систему.

Застосування системи рекуперації та інших технологій дозволить скоротити кількість витраченої на пересування автомобілів електричної енергії майже в два рази. Крім цього, автомобілям, призначеним для пересування по електрифікованій автомагістралі, не будуть потрібні ні занадто ємні акумулятори, ні буферні суперконденсатори, в яких зберігається рекуперована енергія.



Першими автомобілями системи eHighway стануть дві дизельні гібридні вантажівки, виготовлені компанією Scania і забезпечені пристроєм-пантографом, який є майже точною копією трамвайного пантографа, який з’єднує автомобіль з струмоведучими проводами.

Згідно з розрахунковими даними, пристрій-пантограф забезпечить ефективну роботу на швидкості до 90 кілометрів на годину. За рахунок використання низки технологій, енергія, вироблювана автомобілем, гальмуючим на крутому схилі, може бути передана швидко і з мінімальними втратами зустрічному автомобілю, який підіймається на схил.

Оскільки вантажівки є гібридними, то після виходу з зони покриття системи eHighway, вони можуть продовжувати рух як звичайні транспортні засоби.

Як повідомляє джерело , компанія ООО КРОНЕ СКАНБАЛТ, будучи офіційним дилером німецького виробника причепів і напівпричепів Krone, саме зараз реалізує дані транспортні засоби на найвигідніших умовах.