Названі 5 найкорисніших для здоров’я спецій

Спеції володіють багатьма корисними якостями. Вони здатні зміцнювати роботу головного мозку, підвищувати настрій, налагоджувати роботу органів шлунково-кишкового тракту, рятувати від болю і навіть спалювати жирові відкладення в тілі.

Експерти розповіли про найкорисніші спеції

За словами вчених з Великобританії, спеції являють собою не просто засіб для поліпшення смакових якостей страви. Виявилося, що організмові вони дуже потрібні, тому їх необхідно включати в свій щоденний раціон.


Кориця

Цю спецію експерти називають їжею для мозку, так як вона має здатність поліпшувати процес засвоєння нової інформації, запускає в зворотному напрямку численні негативні зміни, які відбуваються в клітинах головного мозку, що відрізняються поганою навчання.

Це відбувається завдяки тому, що кориця стимулює гіпокамп, який відповідає за генерацію, зберігання і правильну організацію одержуваних потоків інформації і пам’ять. Ця чудодійна спеція покращує контроль рівня цукру в крові, а також мінімізує його скачки після їжі.


Куркума

В Індії куркуму цінують набагато більше, ніж простий кулінарний компонент. Цю спецію часто прикладають до ран, так як вона володіє здатністю прискорювати загоєння.

Основна її молекула називається куркумін і являє собою один із найпотужніших антиоксидантів, який володіє вираженими протизапальними властивостями. Куркумін полегшує біль у людей, хворих артритом, які страждають від травм або зубного болю.


Імбир

Дуже корисний корінь імбиру вагітним жінкам, які страждають від токсикозу. Крім того, за словами експертів, він заспокійливо діє на органи травної системи, позбавляючи людину від деяких шлункових проблем. До речі кардамон теж досить помічний при при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, а тут http://buket-menu.com.ua/specii/pryanosti/kardamon/ ви знайдете більше інформації про цю чудодійну спецію.


Шафран

Діє як антидепресант. За словами експертів, шафран підвищує вироблення серотоніну головним мозком. В результаті настрій людини помітно поліпшується, а також пропадає бажання перекушувати шкідливою їжею.


Кайєнский перець

Ця спеція володіє жироспалюючим ефектом. Деякі дієтологи вважають, що кайєнский перець – це саме той чудодійний засіб, який здатен зупинити епідемію ожиріння. Ця спеція, як і перець чилі, багата капсаїцином – речовиною, що прискорюють метаболізм і підвищує можливості організму до спалювання зайвого жиру.