Автомобіль майбутнього від Rolls-Royce

Rolls-Royce не з тих компаній, що промишляє божевільними концептами, але Vision Next 100, показаний публіці в честь сторіччя BMW, — виняток, що підтверджує правило. Як і передбачає назва, він зроблений, щоб показати, яким може бути Rolls-Royce нового століття.

Але при цьому «Віжн» звертається до минулого марки, коли для стандартного шасі кузовні ательє будували кузов на смак замовника, будь-яких розмірів і форм.

«Майбутній клієнт сам придумає концепцію», — говорять в компанії. — «Rolls‑Royce намалює і втілить персональне бачення кожного покупця, зробивши кожну машину унікальним шедевром».

У минулому році роллсовський бос Торстен Мюллер-Отвос розповідав нам, що автономний рух — далеко не головний пріоритет компанії, але Vision Next 100 показує, що навіть консервативний Rolls хоче бути в тренді.

Eleanor — таке ім’я отримала система штучного інтелекту, і до фільму «Викрасти за 60 секунд» вона не має ніякого відношення — її назвали на честь Елеонори Торнтон, музи творця «Духа Екстазу», який красується на капоті кожного «Роллс». Eleanor сама приїде до пасажирів, коли вони будуть готові до подорожі, а потім розвезе їх по домівках.



Оригінальне рішення розміщення силової установки: електромотори розташовані в маточинах коліс. Відмова від традиційного двигуна внутрішнього згорання дозволить звільнити місце для багажу спереду, а концепція салону називається Grand Sanctuary — це двері, що відкриваються проти руху і відкидний купол. Rolls-Royce описує крісло не інакше, як (не смійтеся!) «розкішний трон», а водійського сидіння, як ви могли помітити, немає зовсім.



Навпроти пасажирів — величезний OLED-екран, на який виводяться детальні маршрути, “потаємні думки” Eleanor, і інша важлива інформація. А можна подивитись якийсь хороший фільмчик, поки автопілот дорулит додому.

Але найкрутіше виглядає відкидний купол, що дозволяє вийти з машини стоячи, а не зігнувшись, як зазвичай. Через нього в салон проникає природне світло, котре підкреслює багатство створеного на замовлення інтер’єру.

 


Как правильно заменить ступичные подшипники, а также другие ценные советы по ремонту и тюнингу авто вы найдете на популярном издании для автолюбителей spike.su.