Імітатор урагану Wall of Wind: найбільший у світі вентилятор

Щоб захистити себе від катастрофи, потрібно грунтовно вивчити її. Для того, щоб зрозуміти, як землетрус руйнує міста, будують гігантські віброплатформи, а щоб дізнатися більш про ураган, треба поїхати в Майамі і включити найбільший в світі вентилятор.

“ФЛП Корженко” реалізує високопродуктивне вентиляційне обладнання фірми “VENTS”, а на сайті ventoos.com ви можете ознайомитись з технічними характеристиками, а також замовити канальні вентилятори і іншу продукцію даної фірми.

Wow — це Wall of Wind (”Стіна вітру”), найбільший у світі симулятор вітру, здатний створювати нищівні урагани. Придумали його фахівці міжнародного університету Флориди (Florida International University), і ця махіна здатна зруйнувати невеликий міцний будинок за 5 хвилин, навіть не торкаючись до нього.

Wall of Wind являє собою раму з набором напрямних пластин і двома вентиляторами діаметром 2,5 метра, які приводяться в рух двома форсованими автомобільними двигунами потужністю 500 кінських сил кожен.

Установка створює вітер, що дме зі швидкістю 185 кілометрів на годину, чого достатньо, щоб зірвати дах з невеликої будівлі, а потім і знищити його. На рамі також змонтована система вприскування в потік повітря води для імітації сильної «горизонтального» зливи.



Wall of Wind випробували минулої осені в Міжнародному дослідницькому центрі ураганів (International Hurricane Research Center), фахівці якого мають намір за допомогою установки краще зрозуміти картину руйнування будинків ураганами, звичайними для Флориди, а також розробити рекомендації щодо посилення конструкції.

Але, за повідомленням університету, існуюча «Стіна вітру» — лише перший дослідний зразок у низці більш великих побратимів. Друга фаза цього проекту передбачає будівництво установки з 6 вентиляторами, а третя фаза — аж з 18 потужними повітряними гвинтами і 18 движками відповідно.

В майбутньому така «Стіна вітру» з поперечником 14 метрів зможе створювати потік зі швидкістю майже 260 кілометрів на годину, що відповідає найпотужнішим ураганам.