Навушники з технологією кісткової провідності Y-BoneTouch

Навушники, що працюють за принципом кісткової провідності досі розглядалися виключно в контексті застосування в якості аксесуарів для плавців. Це не дивно, адже у воді, де передача звуку відбувається інакше, ніж на повітрі, подібний варіант підходить найкраще.

Найбільший в Україні вибір навушників представлено в інтернет магазині Soundmag. Купити навушники в Києві можна ось тут, скориставшись зручною системою пошуку

Однак розробники сінгапурського стартапу Y-BoneTouch вирішили піти далі. І представили однойменні навушники з технологією кісткової провідності, призначені для повсякденного використання в звичайному житті.

У числі переваг розробники навушників Y-BoneTouch відзначили той факт, що вони не шкодять слуху: їх використання навіть на високій гучності звуку не може негативно позначитися на стані барабанних перетинок. Втім, модель буде цікава і тим, хто вже має порушення слуху через пошкодження барабанних перетинок – оскільки тут використовується інший спосіб передачі звуку: звук в них передається не традиційним чином через вушний канал, а через кістки вилиць і черепа за допомогою вібрації.



Незвичайні навушники були представлені в двох варіантах: провідному Y-BoneTouch 8, з підключенням до плеєра, телефону або смартфону тонким шнуром допомогою стандартного роз’єму на 3,5 мм., і бездротовому Y-BoneTouch 9, працюючим по стандарту Bluetooth 4.0. з акумулятором, що забезпечує до 6 годин прослуховування музики від однієї підзарядки.

Обидва варіанти виконані в тонкому і легкому дизайні, з дужкою на потилиці і в стильному алюмінієвому корпусі. Вони наділені вбудованим мікрофоном, що дозволяє приймати дзвінки з мобільного.

Вони можуть використовуватися з відкритими вухами, дозволяючи сприймати навколишні шуми, або з закритими комплектними берушами, що робить прослуховування музики ще більш комфортним, особливо в галасливих місцях

Іншим приємним фактором стала невисока ціна Y-BoneTouch. Так, за попереднім замовленням через кампанію на Indiegogo за їх провідну версію пропонується заплатити від $33 за комплект. Працюючі по стандарту Bluetooth навушники при цьому обійдуться в суму від $58.

Розсилка передзамовлень обіцяна на вересень поточного року. По завершенні кампанії ціна підніметься на 20% – все одно залишаючись більш доступною в порівнянні з іншими комплектами навушників, які працюють по технології кісткової провідності, середня ціна яких становить $150 – $200.