Світ атакує смертельний грибок, який неможливо вилікувати

Медики з США і Великобританії застерігають жителів Землі: світ атакує смертельно небезпечний мультирезистентний грибок. Улюблене місце підступного грибка - лікарняні палати. Найбільш жахливе, що в світі ще немає препарату проти цього смертельного вірусу. Зрештою, і вражає грибок саме ті органи, на які не діють протигрибкові ліки.

Перший смертельний випадок зараження цим грибком був зафіксований в 2009 році в Японії. Починаючи з цього часу форма дріжджів, названа Candida auris, поширилася ще на 9 країн світу: в Тихоокеанському регіоні, в Південній Азії, на Близькому Сході, у Великобританії і Південній Америці, і була визначена як основна причина декількох сотень захворювань.

Центри з контролю і профілактики захворювань США (CDC) настільки стурбовані проблемою, що направили в усі лікарні США попередження про необхідність ретельного контролю та аналізу всіх виявлених грибкових захворювань.

“Ми хочемо виграти час, вже зараз необхідно вживати заходів і ставити до відома про вірус все світове медичне співтовариство”, - повідомив лікар і заступник керівника відділу грибкових захворювань (CDC, Тому Чиллер (Tom Chiller).

Оголошення CDC стало вже другим випадком попередження людства про небезпеку зараження небезпечним грибкових вірусом. Раніше британський проект Review on Antimicrobial Resistance протягом двох років вивчав зростання стійкості небезпечних вірусів до антибіотиків і розглядав всілякі шляхи боротьби з цією проблемою.

Звичайно, не можна сказати що грибкові інфекції навіть ті що вражають кістки і кровоносну систему є новою проблемою. Дріжджі живуть у багатьох місцях присутності людини і потрапляють в організм різними шляхами, так наприклад в кишечнику дія цих небезпечних дріжджів пригнічується складною взаємодією бактерій, що живуть там. Але ситуація може вийти з під контролю, якщо застосовується тривала антибіотикотерапія, порушується робота імунної системи, що призводить до складних захворювань.