Посуд з кам’яного віку від Kaufmann Mercantile

Мрієте мати каструлю з кам'яного віку? Легко – саме таке кухонне начиння з'явилася нещодавно в асортименті нью-йоркського бренду Kaufmann Mercantile. Воно виконано зі стеатиту, відомого також як мильний камінь або талькохлорит, в трьох варіантах, що включають в себе дві каструлі різного розміру і деко для випікання піци, пирогів та інших страв.

Посуд лінійки Soapstone and Copper виготовляється вручну в Бразилії з добутого там мінералу стеатит, з доповненням з мідних деталей. Мідь використовується для виготовлення ручок, закріплених на міцно охоплюючих посуд смужках.

При цьому конструкції вийшли досить масивними. Так, каструля діаметром 25 см і висотою 13 см (повний розмір з кришкою і ручками 35 х 20 см) важить 6,7 кг. Дещо менша вага у решти начиння.



Але чому для виготовлення кам’яних каструль і дека був обраний саме стеатит? Справа в тому, що ця гірська порода здавна використовується для виготовлення чаш, глеків і вогнетривких горщиків завдяки своїй унікальній особливості, а саме – властивості швидко розігріватися і дуже довго утримувати тепло. Це робить посуд із стеатиту або горщикового каменю, яким є ще одне його назва, особливо практичною при приготуванні каш з добре розпареної крупи, тушкування овочів, м’яса. А ще для запіканок та інших страв, приготування яких має відбуватися за рівномірною та достатньо невисокою температурою тривалий час. Цей же момент стосується і кам’яного дека для випікання піци, хліба, пирога або інших страв.

Правда, після покупки і до початку використання посуд із стеатиту потребує особливої підготовки, що включає спочатку вилучення природної вологи методом прогрівання в духовці, потім змазування всієї поверхні рослинним маслом, і кількагодинне кип’ятіння заповненої водою кам’яної каструлі на плиті заради створення на поверхні каменю спеціальної плівки.



Ну а по завершенні процесу кам’яні каструлі і деко готові до безпосереднього використання на електричній, газовій плиті або в духовці будь-якого типу. Єдина умова, як і зі скляним посудом – уникати різких перепадів температури. Тобто не ставити витягнуту з холодильника каструлю з вмістом на сильно розігріту конфорку, та не класти гарячу, щойно зняту з плити каструлю на дуже холодну поверхню – камінь може просто луснути.

Зіпсовану каструлю від Kaufmann Mercantile напевно буде дуже шкода, з урахуванням їх нечувані ціни, яка становить в еквіваленті 5000 - 7000 грн за каструлі різного розміру, і 3500 грн за кам’яне деко для випічки.

Інтернет магазин http://vvd.kiev.ua/ пропонує широкий вибір якісного і недорогого кухонного посуду, а також широкий асортимент інших товарів для дому від вітчизняних і зарубіжних виробників.