Готель «Грибова хата» в Буковелі

Серед багатьох власників готелів досить важко знайти такого, який би не прагнув перетворити саме своє "дітище" в унікальний витвір мистецтва в області архітектури і дизайну. І таких прикладів по всьому світу цілком достатньо.

І якщо говорити про Буковель - справжню перлину Карпат, курорт рівня кращих світових зразків, то готель Карпатски і являє собою органічний симбіоз унікального автентичного гуцульського архітектурного дизайну, і абсолютного комфорту.

Не є винятком у цьому контексті і готель «Грибова хата». Виходячи з самої своєї назви ця місцина, швидше за все, мала би асоціюватися з лісовими грибами, які тут ростуть в надлишку. Однак якщо подивитися на готель з його зовнішнього боку, то особливих ознак цієї рослини в його архітектурі спостерігати буде досить проблематично. Хіба, що деякі ділянки триповерхової будівлі мають скромний антураж лісового моху, в якому іноді і ховаються необхідні нам лісові ласощі: сироїжки, підпеньки і підберезники.



При цьому і внутрішнє архітектурне рішення готелю не відповідає сутності його оригінальної назви. Всередині, як і найкращі готелі цього регіону України, присвячені місцевому колориту гуцульського краю. А це досить велика кількість виробів традиційного українського побуту, як правило, виконаних вручну. При цьому варто відзначити, що особливо вдало у місцевих майстрів вийшли вироби з деревини місцевого бука - ще одного символу Карпат, на честь якого, до речі, і названо Буковель.



Однак, свою досить оригінальну назву готель «Грибова хата», з лишком виправдовує, коли його постояльці відправляються пообідати або повечеряти в його ресторан,  котрий затишно розташувався на першому поверсі. І тут, шеф кухар ресторану запропонує вам досить великий вибір страв в основному приготованих з лісових делікатесів, що в достатку ростуть на найближчих гірських схилах Карпат.



При цьому якщо в меню ресторану ви зустрінете такі дивовижні страви, як банош, мачанка і сос, то не дивуйтеся тому, що ні в одному іншому місці нашої країни ви не зустрінете такого чудового смаку страв, приготованих з цього самого білого гриба, зібраного саме тут околицях Буковелі. І саме в цей момент ми по-справжньому зрозуміємо, що готель «Грибова хата» виправдовує свою назву в повній мірі.



І якщо, чисто зовні готель наповнений місцевим колоритом гуцульського житла, то оселившись тут, хоча б на кілька днів, стає зрозуміло, що «Грибова хата» це сучасний готель, наповнений всіма принадами європейського комфорту і ненав’язливих зручностей. А починається це ще з відвідування ресепшена, на якому миловидна гуцулка, не тільки прийме ваші документи, але і пояснить вам про особливості цього готелю на трьох основних мовах Європи, якщо в цьому буде необхідність.