Хакери атакували сервер передвиборного штабу Хілларі Клінтон

Днями невідомі хакери зламали сервер комітету Демократичної партії США щодо виборів в конгрес (DCCC) і заволоділи мережею. Злоумисники отримали практично повний доступ до всієї інформації в комп'ютерній мережі партії Хілларі Клінтон.

Глава Національної розвідки США Джеймс Клеппер прокоментував скандал зі зломом і розкраданням даних з сервера нацкомітету Демократичної партії. За його словами, у відомстві поки не можуть точно встановити, хто здійснив цей злом.

“Ми не готові говорити про авторство”, — зізнався він на форумі, присвяченому питанням безпеки.

Він також додав, що Вашингтону слід припинити звинувачувати Москву в хакерському зломі, і зауважив, що США діють у “відповідному режимі” в питанні численних кібератак, які відбуваються останнім часом.

Дійсно, питання захисту баз даних зараз стоїть особливо гостро, і в цьому контексті хочеться порекомендувати послугу аренда VPS, що дасть максимальну швидкість завантаження веб-ресурсів, стабільну їх роботу, і надійний захист від злому.

На думку глави Нацрозвідки США, протистояння в кіберпросторі в сучасному світі “не так вже відрізняється від конфронтації під час холодної війни” і є просто “новим знаряддям, нової модальністю”. Він також додав, що американське розвідувальне відомство сьогодні фактично перебуває в стані війни з Росією, щодня і щогодини проводячи операції проти РФ і інших суперників США в геополітичному просторі.

Глава Нацрозвідки США також рекомендував політикам і громадськості сприймати кіберзлочинність як даність, яка не повинна викликати ажіотаж у кожному конкретному випадку.

Нагадаємо, що витік 20 тис. листів та документів електронного листування партійного керівництва з сервера Демократичної партії, опублікований на сайті WikiLeans, вже став причиною відставки глави нацкомітету демократів Деббі Вассерман-Шульца.

Згідно з оприлюдненого листування, члени НКДП замість того, щоб залишатися нейтральними, активно шукали способи підтримати екс-держсекретаря, фаворитку гонки Хілларі Клінтон під час праймеріз, а також дискредитувати Сандерса. Зокрема, планувалося поширювати в пресі теза про “безлад” в кампанії сенатора, а також підняти питання про його релігійної приналежності.