Google створив гаджет для малювання у віртуальній реальності

На початку березня поточного року розпочався прийом попередніх замовлень на окуляри віртуальної реальності HTC Vive, які надійшли у магазини в квітні за ціною $799. У перші десять хвилин були продані 15 тисяч зразків. Однією з особливостей цих окулярів є унікальна програма 3D-малювання Tilt Brush від компанії Google.

Програма створює вражаючі речі у віртуальній реальності: ви можете малювати анімаційних персонажів, будувати будинки, обставляти кімнату меблями. Дехто називає Tilt Brush “убивчим” додатком, який значно розширює сферу застосування шоломів VR. За відгуками бета-тестерів, графічний 3D-редактор дуже зручний і інтуїтивно простий у використанні.

Виріб працює спільно з іншими технічними проектами: окуляри віртуальної реальності моделі HTC Vive і шоломи VR Oculus Rift. Для малювання у повітрі використовується спеціальний віртуальний художній пензлик Google Tilt Brush. Інструменти для малювання прості у використанні, ними може користуватися як дорослий, так і дитина.

Подібні віртуальні картини по-справжньому вражають уяву! Зображення перестають бути статичними, вони перетворюються в абсолютно самостійні об’єкти, які можна змінювати зсередини. Для вираження емоцій і настроїв використовується палітра відтінків, в якому є, наприклад, язики полум’я, краплі дощу, сніжинки, зірки і так далі. Отож, якщо ви бажаєте купити подарунок братові, то окрім чудових презентів на сервісі bodo.ua, відмінним варіантом стане Tilt Brush.



Пензлик Google Tilt Brush відкриває необмежені можливості для дизайнерів, проектантів, художників, дизайнерів одягу. Для останніх виріб дозволив зробити вагомий крок, адже з його допомогою можна малювати ескізи в натуральну величину. Також кисть відтворює різну текстуру тканин, будь це льон, джинс, бавовна або шовк.

Щоб запустити додаток, на руках закріплюються два контролера. Один контролер грає роль кисті, а інший виконує функцію колірної палітри. Кисть вміє не тільки створювати арт-об’єкти, але також зберігати анімаційні GIF-зображення.



Крім стандартного набору інструментів, в додатку є динамічні кисті. Можна малювати вогнем, снігом, мерехтливими зірками, тощо. Намальовані предмети масштабуються, пересуваються і копіюються.