«Тетріс» визнаний кращою грою всіх часів і народів

Нещодавно авторитетна технічна команда, набрана журналом Time, в яку входили відомі геймери різних вікових категорій, визначила топ-50 кращих в історії відеоігор. Першу сходинку цього рейтингу посіла знаменита комп'ютерна гра «Тетріс», винайдена радянським і американським програмістом Олексієм Пажитновым.

На думку укладачів переліку, три з лишком десятиліття після своєї появи дана гра залишається найуспішнішою і, по-своєму цікавою.

Також у першу десятку потрапили такі культові ігри, як Super Mario, Doom, Minecraft і World of Warcraft. Дивно, але найпопулярнішу гру в світі на даний момент Dota 2, поставили всього лише на 49 сходинку. А про всі найсвіжіші новинки ігр на пк ви дізнаєтесь на сторінках сайту wegame.com.ua.

Назва гри «Тетріс» походить від слова «тетраміно», яким позначаються геометричні фігури з чотирьох квадратів. Всього таких фігур існує сім (якщо рахувати пари двосторонніх тетраміно двома різними фігурами), і саме з них у грі необхідно вибудовувати горизонтальні ряди. Ці тетраміно носять умовні позначення I, J, L, O, S, T та Z Фігури «падають» зверху, і якщо один з рядів виявився з їх допомогою заповнений, він зникає, якщо ж ігрове поле заповнюється незакінченими рядами доверху, гра завершується.

Перша версія гри з’явилася в 1984 році, після чого було випущено величезну кількість різних її модифікацій, які, здебільшого, не надто принципово різняться між собою. Сама ж гра тривалий час була на піку популярності, і до цих пір визнається однією з «класичних», за що й удостоїлася першого місця в рейтингу.

Швидко набравший популярність «Тетріс» не тільки знайшов безліч шанувальників сам по собі, але і прославив російську пісню «Коробейники», яка для багатьох залишається «музикою з тетріса». Крім цього, як іронічно відзначають укладачі рейтингу, знаменита гра породила афоризм “Якщо “Тетріс” мене чогось навчив, це тому, що помилки накопичуються, а досягнення зникають”.

«Тетріс» виявився однією з найстаріших і «абстрактних» ігор в рейтингу, але в цілому можна звернути увагу, що ігри, випущені в XX столітті, в ньому переважають.